2020-11-01

Solemnitat de Tots Sants

 


CELEBREM QUE TOT ANIRÀ BÉ


Iniciem el darrer mes de l’any litúrgic amb la festa de Tots Sants en diumenge. Enmig de la incertesa per la pandèmia, la crisi econòmica que estem patint i la situació política tan confusa i decebedora, celebrem la solemnitat de l’anunci del que estem cridats a viure els éssers humans. És la proposta del Senyor, que Ell fa possible lliurant la seva vida a qui la vulgui acollir. Us ofereixo tres mirades del que celebrem:


Santedat. Déu és l’únic sant i fa participar a tothom qui es deixa omplir del seu amor i la seva acció creadora i salvadora. Els sants són signes i instruments de l’amor de Déu. Ell és qui ho fa tot i duu a terme el seu pla de salvació en nosaltres: “Hosanna al nostre Déu, que seu al tron, i a l’Anyell”.


Benaurança. Quin goig, quina alegria escoltar que els pobres, els humils, els nets de cor, els que treballen per la pau i la justícia, els que són perseguits i explotats... són els que compten per a Déu i participen de la benaurança del cel. Són els que trobaran consol i la recompensa per seguir el camí bo i veritable.


Esperança. Tot sortirà bé, és la nostra consigna. El nostre final està en Déu. Ell ja ha vençut per la Sang de l’Anyell, i ens crida a participar de la seva victòria. Aquesta és la nostra Esperança. Som fills i filles de Déu i sabem que serem semblants a Ell. Aquesta Esperança ens apropa, com als sants, a ser com Ell.



 


   En Acció  


DONATIUS PER BIZUM

Ja es poden fer donatius de manera digital pel sistema Bizum. Podeu activar-ho en l'aplicació de la vostra entitat bancària, a través del mòbil. En el cas de les entitats heu de posar un codi. Per Sant Josep és el 01080. 


CURS JOAN ROIG I DIGGLE

La seva beatificació tindrà lloc el dissabte 7 de novembre, a les 11h, a la Sagrada Família. Si no teniu invitació podreu seguir la cerimònia a través de la televisió. El divendres 6, a les 20h, l’escriptora Carla Villalonga parlarà sobre el Beat, a la parròquia de Sant Pau. És possible que s’ofereixi per streaming, si les circumstàncies no permeten fer-ho de forma presencial.



COMENÇA LA CATEQUESI


Comencem el curs amb molta il·lusió i amb totes les mesures preventives necessàries. Encara podeu inscriure infants per a la catequesi de dilluns o de dissabte (catequesi familiar). Els divendres, de 18 a 19.30h, oferim la proposta Lifeteen, per nois i noies que vulguin continuar i preparar-se per a la Confirmació. Inscripcions: a la pàgina web o al despatx parroquial.


MISSA DELS DIFUNTS AMB EL TANATORI 

Se celebrarà aquest dilluns a les 20h. Aquest any s’organitza en diferents esglésies de Badalona per espaiar les famílies dels difunts d’acord amb els protocols sanitaris. A l’església de Sant Pau hi haurà una missa en castellà, a les 19.30h.


NOVEMBRE: CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

Amb el lema “El coratge d’un sí” reprenem aquesta tradició que es fa a les Diòcesis de Catalunya. A Barcelona li correspon diumenge 8, dimecres 18 i dissabte 28. Les misses i la pregària d’aquests dies tindran aquesta intenció. En el full dominical trobareu material de pregària i reflexió.


40 ANIVERSARI ORDENACIÓ DIACONAL DE Mn. LLUÍS NADAL

La celebració tindrà lloc el diumenge 8, a les 20h, a Sta. Maria i serà presidida pel Bisbe A. Vadell. Mn. Lluís va ser el primer diaca casat d’Espanya. Abans beneirà la residència de les Missioneres Verbum Dei.