2020-10-24

Diumenge XXX de Durant l'Any

EL SENTIT DE L’EXISTÈNCIA

Aquest diumenge ens trobem amb el manament més gran de la Llei. Després d’haver fet un bon recorregut aprenent sobre el Regne de Déu a través de les paràboles i de la polèmica del Cèsar, arribem a aquesta fita a manera de conclusió. El més important és estimar Déu i estimar els altres. L’amor és el que compta per a tot i per sempre. També és el pòrtic del que viurem les properes setmanes: el mes del final del temps, el dels difunts. Així, ens fem conscients del sentit de l’existència, que és finita en si mateixa.

El manament de l’amor dona sentit a la nostra vida. Valem en la mesura que som estimats per Déu i que ens sentim cridats a estimar com Ell ens estima. El fonament de la nostra vida és que som de Déu, venim de Déu i a Ell anem. Aquesta és la nostra Esperança, i la fem real i efectiva en la mesura que vivim la Llei de l’amor que ens ha donat Jesús, i que Ell fa possible.

En aquest temps que ens toca viure, siguem testimonis d’Esperança i apliquem el manament de l’amor de Nostre Senyor Jesús.



 


   En Acció 


FESTA DE LES CONFIRMACIONS

Aquest dissabte, 24/10, tindrem la celebració de la Confirmació en la missa de les 20h. Serà presidida pel Sr. Bisbe Antoni Vadell. El grup de 15 està format per: Ana M. Lleixà, Clara Pera, Cristina Leiva, Cristina Rusiñol, Laia López, Laia Villalobos, Lucía García, Marina Pineda, Mariona Nadal, Marta Sanz, Max Serra, Oriol Martí, Paula de la Torre, Raquel Aguilar i Víctor Martínez.

DOMUND. Es van recollir 1.007 €. en la col·lecta. Moltes gràcies!

Consell Parroquial 20 d’octubre 2020                                                       

Es tracta del primer Consell des de febrer, a causa de la pandèmia. Es realitza de forma telemàtica. S’inicia amb la  pregària sobre l’Evangeli del dia.

Novetats. Renovació Consell Parroquial. Hi ha nous representants de l’Esplai i causen baixa els de Litúrgia, Càritas i Folre. Centre d’interès arxiprestal: 50è aniversari de Sta. Teresa de Jesús com a doctora de l’Església i beatificació de Joan Roig i Diggle, el dissabte 7/11 a la Sagrada Família. Parròquia Sant Pau. Mn. Andreu, nou administrador parroquial, amb Mn. Iuri Fedorenko com adscrit. Hi ha el projecte d’establir una unitat pastoral de les dues comunitats. Es proposa que hi hagi un representant de Sant Pau al Consell. Aniversaris per aquest curs: 75è de la Dedicació del temple i 150è del patronatge eclesial de Sant Josep.

Informació grups. Aspirantat. Ja s’ha iniciat. S’han apuntat entre 150-160 infants i joves, i hi ha 33 monitors. Catequesi. Començarà el dissabte 31/10, amb la missa de les 20h. S’estan fent inscripcions per les dues modalitats: dilluns i dissabte (catequesi familiar). Continua la proposta Lifeteen, per nois i noies que vulguin continuar i preparar-se per a la Confirmació. Valoració positiva de la celebració de les Primeres Comunions durant l’octubre. Càritas. Reforç educatiu. Els educadors d’alumnes de secundària ja han començat a preparar el curs. Aliments. El grup organitzador de la campanya d’aliments vol continuar amb aquest o altres projectes. Folre. Continua però hi ha la proposta de canviar d’ubicació. Vida Creixent i Guadalupe. S’han fet les primeres reunions. Llar de Maria. En marxa la campanya de recollida de material. 

Economia. L’any acabarà amb un dèficit important. Valoració positiva de la col·laboració en les diverses campanyes (apadrinament de ventiladors, aliments...). Pis vicari. Es llogarà com a font d’ingressos. Ramió. Previsió de posar-ho a la venda. Centre Parroquial. El bisbat porta les gestions. Bizum. S’activa l’aplicació per fer donatius a través del mòbil (el codi és 01080).


Propostes per aquest curs
. Reunió telemàtica del grup d’estudi de l’Evangeli. També es replantejarà el futur del Rober.

Agenda. Missa dels difunts organitzada pel Tanatori, 2/11, a les 20 h. # Conferència: el Beat Joan Roig, Carla Villalonga, a St. Pau, 6/11, a les 20 h. # 40 aniv. 1r. diaca Mn. Lluís Nadal, a Sta. Maria, diumenge 8/11, a les 20 h.