Serveis i activitats

Tot seguit s’exposen els serveis i les activitats que ofereix la Parròquia de Sant Josep. Si voleu participar o col·laborar en algun d’ells, podeu posar-vos en contacte amb els mossens de la Parròquia. Per saber com contactar, aneu a Informació general.

 

Catequesi infantil: preparació per a la primera comunió

Durant dos cursos, els infants s’inicien en la vida de Jesús, en les pregàries bàsiques i en la vivència de la fe avui dia. Al final del segon curs reben la primera comunió.

Els infants que també s’han de batejar segueixen la mateixa catequesi, i reben el baptisme i la primera comunió al final dels dos cursos.

Més informació de la catequesi per aquest curs: (link: https://forms.gle/ZeMjkwfTGYMBkaG29)


Catequesi d’11 a 18 anys: Lifeteen. Preparació per a la confirmació

Espai de trobada per a adolescents i joves que volen aprofundir en la fe. L’objectiu és fomentar la reflexió i la pregària, així com donar pautes per integrar la fe en la pròpia vida. D’aquesta manera els joves es preparen per al sagrament de la confirmació. Se segueix el programa Lifeteen, una modalitat participativa i animada de créixer en el camí de la fe.

Actualment les trobades són els divendres, de 18 a 19.30 h.

 

Catequesi de persones adultes

Se segueix el programa arxiprestal. Es tracta de conferències en les quals persones expertes aborden temes bíblics i teològics. Normalment s’organitzen dues sessions a l’any, per Advent i per Quaresma.

També s’ofereix una preparació específica per a persones adultes que vulguin rebre el sagrament de la Confirmació. L’horari es fixa en funció de la disponibilitat del grup.

 

Esplai Aspirantat 

Espai d’educació en el lleure, des d’una perspectiva cristiana. S’adreça a infants i joves entre 6 i 17 anys. També s’organitzen colònies i campaments al juliol.

Dissabtes d’octubre a juny, de 17 a 19 h.

Enllaç: www.aspirantat.com.


Grup de reflexió sobre la Paraula de Déu: Lectio divina

Espai obert a tothom per reflexionar sobre la Paraula de Déu del diumenge següent.

Es convoca cada quinze dies, els divendres, de 20.30 a 22 h. S’anuncia a les misses i a la pàgina web. Si voleu, també podeu rebre un avís per WhatsApp.

 

Oració i amistat

Grup d’oració entorn la litúrgia de les hores i la Paraula de Déu. I que sempre compte amb una estona de convivència entorn un berenar. Forma part del moviment GOA: grups d’oració i amistat.

 

Vida creixent

Grup d’oració i reflexió, en el qual se segueix el temari del moviment de Vida creixent. Cada curs es dedica a un tema que es va treballant al llarg de l’any. S’adreça a la gent gran.

Últim dimecres de mes, a les 17.30 h.

 

Litúrgia

Grup que col·labora en la preparació i animació de les celebracions litúrgiques de la Parròquia.

Es reuneix diverses vegades a l’any, especialment per Advent, Nadal, Sant Josep, Quaresma, Setmana Santa i temps Pasqual.

 

Preparació al matrimoni

Un equip de matrimonis acull les parelles que es preparen per celebrar el sagrament del matrimoni. Es reflexiona sobre la fe i els fonaments de la família cristiana.

S’organitzen dues sessions a l’any, en diumenge (tot el dia).

 

Equips de Matrimonis de la Mare de Déu

A la Parròquia funcionen dos equips de matrimonis. Cadascun és una petita comunitat cristiana d’entre quatre i set matrimonis que, acompanyats per un sacerdot, aprofundeixen en la riquesa del sagrament del matrimoni a través del diàleg, l’oració i la formació. S’inspiren en el mètode del Pare Caffarel. Es reuneixen una vegada al mes i en una de les cases d’un dels matrimonis.

Enllaç: https://emd-cm.cat/


Recessos d’Advent i Quaresma

Dues trobades d’un matí, en dissabte, que pretenen preparar la vivència del Nadal i la Setmana Santa.

 

Romeria a Montserrat

Cap de setmana de convivència i pregària de la nostra comunitat parroquial, a Montserrat. De divendres a diumenge. Té lloc a finals d’abril. L’any 2013 es va celebrar el centenari de la Romeria.  

 

Confraria de Montserrat

L’any 2021 s’ha constituït una delegació de la Confraria de Montserrat a la nostra Parròquia, amb l’objectiu de promoure la devoció a la Mare de Déu i animar la seva festivitat, entre altres.

 

Grup Guadalupe

Grup de formació cristiana i convivència d’inspiració llatina que es reuneix els diumenges a les 18 h. Està obert a tothom.


Grup de pregària  Padre Pío de Pietrelcina 

Durant l’any 2021 s’ha iniciat el grup d'oració de Sant Pius de Pietrelcina. És un grup obert a tothom qui senti la crida a pregar especialment per les persones malaltes, demanant la intercessió del sant i tenint l'honor de fer-ho davant de la relíquia d'un dels seus guants. “Faré més des del Cel, del que puc fer aquí a la Terra”, Sant Pius de Pietrelcina.

Les trobades són el darrer dissabte de mes, de 18 a 19.30 h, a la Capella del Santíssim.

 

Jóvenes San José

Grup interparroquial cristià sota el patronatge de Sant Josep, amb la vocació de donar suport i confort a les persones en situació de sense llar. Surten cada 15 dies, els divendres al vespre, i recorren carrers de Badalona i Barcelona. Es reparteixen aliments, estris de neteja, material per dormir, etc. També s’ofereix acompanyament espiritual.

Enllaç: https://jovenesdesanjose.org.

 

 

Hogar de Maria 

Aquesta associació es reuneix als locals parroquials des de fa alguns anys. La seva missió és acompanyar dones embarassades o amb infants petits que no tenen suficients recursos personals, familiars o econòmics per afrontar l’embaràs o la maternitat.

Enllaç: hogardemaria.org.

 

Columbari

El 22 de novembre de 2019 es va beneir i inaugurar el Memorial del Sagrat Cor de Jesús. Es tracta d’un espai de repòs per a les cendres dels difunts i per al recolliment de les famílies. Consta de 80 columbaris amb capacitat doble cadascun, i estan situats a l’entrada de la Capella del Sagrat Cor de Jesús. La seva administració va a càrrec de Pompes Fúnebres de Badalona. Allà us informaran i podreu demanar aquest servei: Laborables de dilluns a divendres de 9.30 a 18 h. Tel. 93 807 36 45. 

Pompes Fúnebres de Badalona - Serveis Funeraris

Oficina d’atenció a les persones usuàries: Francesc Layret, 84.