2020-11-21

Diumenge XXXIV Durant l'any Crist Rei

JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN

ON HI HA JUSTÍCIA


Acabem l’any del Senyor i, malgrat tot el que hem viscut, som cridats a refermar la fe i l’esperança. El Senyor és present com a pastor que ens guia, va al nostre costat i té cura de nosaltres. Estem a les seves mans. És el Rei, el primer, el capdavanter que mostra el camí veritable i ens hi porta. Però la seva reialesa es manifesta al costat de les persones més febles, malaltes, oblidades del nostre món. Aquelles que pateixen la injustícia i les que són considerades perdedores i no compten. Tant és així que s’identifica i el trobem en elles: “Tot allò que fèieu a cadascun d’aquests germans meus, per petit que fos, m’ho fèieu a mi”. Entre les persones que pateixen injustícia i són marginades, fem present que el proper 25 de novembre serà el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Ho recordem i ho reivindiquem aquests dies amb la nostra pregària i acció social.

El Senyor va més enllà, i no només demana que l’imitem, sinó que marca el criteri definitiu de l’existència. Allò que compta en el judici actual i final de la vida és la preocupació efectiva que cada persona té pels pobres i més necessitats. Ens confereix la gran responsabilitat d’actuar en conseqüència i prendre la decisió de com volem viure: cecs i tancats en les nostres prioritats, o bé cercant el Mestre que va viure pobre i es troba present en els pobres del món.

I també ens dona l’esperança que la justícia de Déu ja ha començat. Ja ha començat l’acció de Déu a favor dels pobres i marginats del món. Ell està en ells, està de part seva i ens ho revela en Jesucrist. Al final, tot tindrà una resposta i mesura, perquè a Déu no se li escapa res. Tot tindrà el seu compliment i la seva solució. Sota la mirada de la misericòrdia de Déu, satisfarem els nostres anhels i ànsies de llibertat i dignitat per a tothom. Visquem i treballem en l’Esperança.


NOVEMBRE: 

CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS 


Us preguem, Senyor, que sapiguem desvetllar veritables vocacions cristianes, que treballin pels més petits del regne: els senzills, els marginats i els oblidats.

 


  En  Acció  


PROGRAMA ADVENT 2020


Ø Ritus d’ingrés al catecumenat. Diumenge I d’Advent, 29 de novembre, a la missa de les 11h.

Ø Res de l’àngelus. Al final de la missa diària de les 11h.

Ø


Pregària de vespres. De dilluns a divendres: el dimarts a la missa de 20h i els altres dies a les 19.45h. Utilitzarem l’aplicació del mòbil CPL on trobarem la pregària de les vespres. Cal descarregar-se-la.

Ø Res del rosari. De dilluns a divendres a les 19.30h, i el dissabte en acabar la missa de les 11h. Necessitem animadors.

Ø Adoració al Santíssim. Tots els dijous al final de l’eucaristia de les 20h fem pregària comunitària fins a les 21.15 h. Els dissabtes 5 i 19 de desembre, des de la missa de les 11 fins a les 18h.

Ø Recés d’Advent. El dissabte 12 de desembre, amb l’Adoració del Santíssim. Començarem a les 9.30h amb les laudes i una meditació. A les 11h, missa, rosari i exposició fins a les 18h.

Ø Lectio Divina. Els divendres 4 i 18 de desembre ens trobarem per meditar la Paraula de Déu dels diumenges d’Advent. Ho farem de manera telemàtica amb l’enllaç: https://meet.google.com/str-votu-ngu.

Ø Celebració comunitària del Perdó. Dimarts 22 a les 20.30h.

Ø Campanya de Nadal. Recollida de donatius per Càritas Parroquial. Com cada any hi participen col·legis i particulars. Podeu fer donatius per bizum amb el codi 01080. Si és per Càritas cal comunicar-ho per per e-mail: santjosepbadalona@gmail.com. També podeu demanar certificat per a la desgravació fiscal.