2020-11-08

Diumenge XXXII de Durant l'Any

JORNADA DE GERMANOR

ADORMITS O EN SORTIDA

Les celebracions de la setmana anterior, Tots Sants i els Fidels Difunts, marquen el temps del final de l’any litúrgic. En els tres diumenges que queden, escoltarem tres paràboles del capítol 25 de Mateu que ens situen en el final del temps i ens interpel·len sobre com ens trobarà.

Aquest diumenge, la primera lectura ens parla del valor de la saviesa que hem de buscar i desitjar obtenir. No es tracta d’acumular coneixements, sinó de ser conscients de com ens comportem i dirigim la nostra existència. De com Déu és viu i present, i de com vivim i cuidem la fraternitat, la casa comú de la creació, els drets i deures dels germans i germanes. És la Paraula de Déu que hem d’escoltar i seguir per enriquir la nostra existència.

La paràbola de les deu noies ens situa en el context del convit de noces, imatge del Regne de Déu. Ens parla de l’espera del Nuvi que viu l’Església. Ens planteja les dues posicions davant la vida. D’una banda, la de les persones desassenyades: viure de manera inconscient, sense altra ocupació que buscar la comoditat i la tranquil·litat. També la d’una Església adormida davant la missió d’evangelitzar i que viu d’esquena a les angoixes i els desafiaments del món actual. De l’altra, la de les persones prudents: una vida que busca i desitja la veritable Saviesa. I la d’una Església que manté la llàntia encesa i renova la flama amb l’oli de l’Esperit Sant, que la inunda i la desvetlla per ser sal de la terra i llum del món. Un Església en sortida, com diu el Papa Francesc i el nostre Pla Pastoral.


Som cridats a viure la Saviesa mentre esperem la fi del temps: fer la  voluntat de Déu segons Jesús. El nostre propòsit és viure amb atenció i responsabilitat el temps present.







NOVEMBRE: CADENA DE PREGÀRIA 
PER LES VOCACIONS 

Us preguem Senyor que, pel teu amor a l’Església, 
li concedeixis els pastors que necessita segons el seu cor 
perquè avanci cap al Regne.


   En Acció   


JORNADA DE GERMANOR


L'Església Diocesana i les seves parròquies estan passant per uns mesos molt complicats a nivell econòmic, ja que les col·lectes als llocs de culte s'han reduït molt. Necessitem més que mai la vostra ajuda. Per això, us demanem que feu un donatiu, si pot ser periòdic, a la nostra parròquia o a la diòcesi. Ho podeu fer a través d’aquest enllaç: https://www.donoalamevaesglesia.cat . També podeu fer donatius per bizum a la Parròquia de Sant Josep amb el codi 01080. Gràcies per col·laborar amb el sosteniment de l'Església.

 

ENTRADA A SANT PAU DE BADALONA

El proper diumenge, 15 de novembre, a les 12.30h, Mn. Andreu Oller farà l’entrada com a responsable de la Parròquia de Sant Pau. En principi, rep el nomenament d’administrador parroquial d’aquesta comunitat. També hi haurà com adscrit Mn. Iuri  Fedorenco, un prevere ucraïnès que viurà en una de les vivendes de Sant Pau. La seva missió és atendre la comunitat ucraïnesa. A causa de la pandèmia, no podem fer una gran convocatòria per participar en la celebració, però sou convidats a unir-vos en la pregària.

 

NOVEMBRE: CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

Amb el lema “El coratge d’un sí” reprenem aquesta tradició que es fa a les Diòcesis de Catalunya. A Barcelona li correspon diumenge 8, dimecres 18 i dissabte 28. Les misses i la pregària d’aquests dies tindran aquesta intenció. En el full dominical trobareu material de pregària i reflexió.

 

MINISTRES EXTRAORDINARIS DE LA COMUNIÓ

El passat dissabte van ser nomenats, via internet, els nous ministres extraordinaris de la comunió. Els de Sant Josep són: Sadurní Cano Rodríguez, Eduard Miró Najar, Alexandre Andrés García i Guillem Galceran i Galceran. De Sant Pau: Paquita Martínez Folcra. Tots ells ho van seguir des de la rectoria. En els propers dies rebran les acreditacions per poder realitzar aquest servei de forma autoritzada.