2020-11-15

Diumenge XXXIII de Durant l'Any

IV Jornada mundial per la pobresa

GASTAR LA VIDA

Quan era jove, tenia un amic que deia que tenia por d’arribar a vell i adonar-se que havia malgastat la seva vida, que no havia fet suficient per canviar el món. Aquest diumenge, la Paraula de Déu ens planteja aquesta mateixa qüestió. Si gastem la nostra vida al servei del Regne de Déu. Si som bons administradors dels béns que ens han donat per invertir i treure’n el major profit.

La primera lectura lloa l’esposa que du a bon terme la missió de cuidar i lluitar per la família. Aquest exemple, que cal contextualitzar en una altra època, serveix per destacar la capacitat de treball, d’iniciativa i de saber utilitzar correctament els dons rebuts. Tots, dones i homes, som cridats en la nostra vida familiar i social a posar el que som al servei als altres. Aquesta pandèmia que ens fa tant de mal ens està deixant, però, un altre exemple: el testimoni del personal sanitari i d’altres àmbits que lluiten per atendre les necessitats de cadascun de nosaltres. Estan gastant la seva vida segons la seva formació i la tasca encomanada.

La paràbola dels talents que avui escoltem destaca això mateix. Afirma que tot el que tenim a la nostra disposició pertany a Déu, no tenim res que no haguem rebut abans. La crida és a posar-ho al servei dels interessos del Regne de Déu, que no són altres que el servei als pobres i als germans. Sant Pau ens recorda i expressa amb confiança que, com a fills de la llum i del dia, el moment final de la vida no ens podrà sorprendre com un lladre. Ens ha de trobar preparats, atents al Senyor i vivint sòbriament. Tant de bo que ens trobi així: gastant la nostra vida al servei del Regne de Déu.


Aquest diumenge us demano la pregària pel ministeri d’administrador parroquial que començo a la parròquia de Sant Pau.



 

NOVEMBRE: CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

Us preguem, Senyor, que sempre restem oberts a la teva crida, i que al llarg de tota la nostra vida puguem respondre amb generositat i disponibilitat de cor.

 


 En  Acció 


TROBADA TELEMÀTICA DE LITÚRGIA


Volem provar de trobar-nos telemàticament per ajudar a organitzar i animar la litúrgia durant el temps d’Advent i Nadal. La proposta és oberta a tothom i està prevista pel divendres 20 de novembre a les 20.30 h, a través del l’enllaç
https://meet.google.com/str-votu-ngu. És molt fàcil, i us podeu connectar des de l’ordinador o des del mòbil.

 

COL·LECTA JORNADA DE GERMANOR

La col·lecta de la darrera jornada de Germanor ha recollit 589 €. L’Església, com una bona part de la societat, ha estat passant dificultats econòmiques. Per això us demanem que ens ajudeu per continuar ajudant. Podeu col·laborar a través de l’enllaç https://www.donoalamevaesglesia.cat, o bé fer un donatiu, si pot ser periòdic, a la nostra parròquia o a la diòcesi. També podeu fer donatius per bizum a la Parròquia de Sant Josep amb el codi 01080. Gràcies per col·laborar amb el sosteniment de l'Església.

 

NOVEMBRE: CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

Continuem la cadena de pregària per les vocacions amb el lema “El coratge d’un sí”. El dimecres 18 i el dissabte 28 de novembre li correspon a Barcelona. Les misses i la pregària d’aquests dies tindran aquesta intenció. Us recordem que cada dijous fem pregària comunitària davant del Santíssim, des del final de la missa fins a les 21.15 h.

 

MINISTRES EXTRAORDINARIS DE LA COMUNIÓ

En el darrer Bona Notícia us vaig comunicar el nous ministres extraordinaris de la Comunió. Em vaig deixar de dir un nom: Manuel Castro Montes. Junt amb els altres 5, són els encarregats de col·laborar amb els preveres i diaques en la distribució de la comunió en les eucaristies i en la pastoral de la salut. Donem gràcies a Déu per aquest servei.