2020-05-31

Diumenge de Pentecosta




UN GRUP VARIAT

Quan pensem en la Pentecosta, pensem en un grup format pels apòstols i per la Mare de Déu. Però no va ser així. Uns quants paràgrafs abans,  el llibre dels Fets ens diu que allà hi havia també les dones que havien recolzat Jesús i els seus deixebles amb els seus béns fins al final. I van ser de les que es van acostar al sepulcre i el van descobrir buit. També hi eren el grup de parents que s’havien desmarcat del projecte de Jesús, fins al punt de prendre’l per boig. I també devien haver-hi altres deixebles dels que s’havien mantingut fidels, encara que no fossin apòstols. Era un grup variat i l’Esperit Sant va irrompre en aquella sala. Prenent la forma d’unes llengües de foc, es va distribuir i es va posar sobre cadascun dels qui eren en aquell lloc. No eren tretze, sinó força més. Era el grup que va ser la primera forma de l’Església. L’Esperit no és propietat només dels bisbes, sinó que és de tota l’Església, i que bufa com vol i on vol, sobre tots els humans: laics i ordenats, el Papa i els batejats, i també sobre els que estan lluny de Déu.

Avui prenem consciència que tots som apòstols i missioners en els ambients del món que ens ha tocat viure: la família, la feina, els veïns i amics...I que som apòstols per obra de l’Esperit. Per això avui celebrem el Dia de l’Apostolat Seglar i de l’Acció Catòlica. És el dia que recordem la missió de tots els cristians d’anar a comunicar la Bona Noticia del Senyor. L’Acció Catòlica és la branca diocesana que aplega laics i laiques, que es defineix per caminar junts amb el bisbes i els pastors, sinodalment, en comunió, i de viure en sortida per a fer-se presents en el món que cal transformar.


Era un grup variat que parlava diferents llenguatges però tothom s’entenia. Amb l’Esperit veiem l’Església amb la seva diversitat fent un treball conjunt al servei de l’evangeli. La veiem apostòlica, diversa i en sortida.

                                                                        



MES DEL SAGRAT COR DE JESÚS

Comencem el mes del Sagrat Cor de Jesús. Farem la pregària de consagració al final de les misses de cada dia. Aquest primer dilluns, festiu a Badalona, Pasqua Granada, celebrem la memòria de Santa Maria, Mare de l’Església. El Papa Francesc la va inscriure en el calendari Romà general  per celebrar-la cada any. També en aquest mes de juny celebrarem els aniversaris d’ordenació dels preveres diocesans de la parròquia: el 4, el 20è  de Mn. Andreu Oller; i el 12, el 27è, de Mn. Ignasi Borrull. Us demanem la pregària pels preveres de St. Josep.

SERVEIS PARROQUIALS

Ja hem tornat als horaris habituals de les misses a Sant Josep i a la Providència.  El despatx parroquial ja està obert en els horaris habituals: dimecres i dijous, de 18 a 19:30 h.
El dijous, a continuació de l’eucaristia de les 20 h, tenim l’estona d’Adoració al Santíssim; i el, dissabte, a continuació de la missa de les 11 h, fem el rosari.

COL·LABOREM  I SIGUEM SOLIDARIS

Us demanem col·laboració amb les despeses parroquials. També és el moment per a domiciliar una aportació mensual si no ho heu fet, segons les vostres possibilitats. L’economia parroquial depèn de tots. Aquí us posem el compte de la parròquia ES08 2100 0186 5302 0047 2210. També trobareu un formulari en la web de la parròquia. Moltes gràcies a l’avançada.

Seguim amb la recollida d’aliments i higiene, els dilluns i divendres de 18h a 20h a la parròquia (porta de l'esplai c/ Enric Borràs). Els donatius els podeu  lliurar al compte de Càritas parroquial:   ES67  2100 0186 5902 0056 5720.



Us recordem que tots els donatius que feu: sigui per Càritas, pels altres serveis o pel funcionament parroquial, es poden deduir de la renda. Si voleu que us siguin descomptats cal que ens feu arribar les vostres dades fiscals: nom i cognoms, NIF i adreça