2020-06-07

Diumenge de la Santíssima Trinitat





TRENQUEM RUTINES

Celebrem aquesta solemnitat donant resposta als que diuen que cada diumenge ja celebrem la Santíssima Trinitat. I consisteix en dir que cal trencar la rutina produïda per la repetició de les fórmules tan sabudes. Es tracta  de viure-les i aquest diumenge tenim l’oportunitat de fer-ho perquè la resta de l’any siguem més conscients d’aquest misteri que Jesucrist ens crida a entrar-hi.

La Paraula de Déu ens parla de Déu i de com és Déu. El primer tret és el de l’acompanyament. Déu ens acompanya sempre malgrat som rebels i pecadors. Déu és compassiu i benigne i ens considera com seus.

El segon, Sant Pau ens ha deixat una fórmula litúrgica en la qual som cridats a ser-hi: “Que la gràcia de Jesucrist, el Senyor, l’amor de Déu i el do de l’Esperit Sant siguin amb tots vosaltres”. És la presència gratuïta de Déu que és Pare, Fill i Esperit Sant, i ens dona amor, perdó i unió trinitària amb Déu i els germans, que l’Esperit ens pren i ens fa participar.

El tercer tret és el projecte de Déu: el lliurament del Fill per a dur-nos a tots a la vida i que ningú mori. Déu no dona a ningú per perdut, ens vol recuperar a tots i per això ha enviat el seu Fill únic per a salvar-nos. No depèn de nosaltres sinó de la fe que tenim en Ell. Ell és la nostra única opció per trobar la vida.

Ens podem arribar a perdre en explicacions sobre com es dona aquest misteri. No es tracta tant de buscar el “com” sinó el “qui”: ens acompanya, ens perdona, ens estima, ens uneix, ens busca sempre i ens dona la Vida. Trenquem rutines i visquem aquest misteri de Déu Pare, Fill i Esperit Sant.


                     En Acció 

ENTREM EN LA FASE 2                                                                  
Comencem el proper dilluns. Aquesta fase, a més de les mesures que ja duem a terme, té dues novetats. S’amplia l’aforament màxim en els nostres temples a la meitat. En el cas nostre, el límit puja a 150 persones aproximadament. I la segona, és la del restabliment dels diferents serveis pastorals amb grups. El límit està en una tercera part de l’aforament per una capacitat de 50: unes 17 persones màxim per espais de 50. Llavors s’han d’utilitzar les mascaretes i mantenir la distancia. En aquest sentit, comença el grup de Gospel parroquial. Poc a poc ens anem surtin.

PROPERES CELEBRACIONS I SOLIDARITAT

El dijous tenim Adoració al Santíssim a continuació de la missa de les 20 h; i el dissabte, rosari, després de la missa de les 11 h. El proper 12 de juny celebrem el 27 aniversari d’ordenació de Mn. Ignasi Borrull. Segurament celebrarà la missa de les 20 h.

El diumenge 14 de juny serà Corpus amb la campanya anual de Càritas  amb el nom: “A només dos metres de tu”. Té molt present tots els afectats per la crisi provocada per la pandèmia. Us recordem que seguim amb la recollida d’aliments i higiene, els dilluns i divendres de 18h a 20h a la parròquia (porta de l'esplai c/ Enric Borràs). Els donatius els podeu  lliurar al compte de Càritas parroquial:   ES67  2100 0186 5902 0056 5720. Al mateix temps Llar de Maria ens demana ajuda per fer costat a les mares amb nadons. Necessiten que també porteu a la parròquia bolquers i llet per lactants.

El proper dissabte, vigília de Corpus estem preparant una missa per a les famílies de la catequesi, que servirà per trobar-nos i donar gràcies pel do de l’eucaristia.

BONES NOTÍCIES DE L’ASPIRANTAT


Els monitors del nostre esplai parroquial s’han reunit aquests dies i han decidit que faran activitats d’estiu. Hi haurà colònies i campaments seguint les normes de prevenció i seguretat establertes i rebran formació del MCEC. Al mateix temps volen crear un sistema de beques per ajudar les famílies de manera que cap nen no es quedi sense poder participar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada