2020-06-28

Diumenge XIII de Durant l'Any



CONTINUAR CAMINANT JUNTS

El dissabte, 20 de juny, al voltant de 600 persones es van unir per pregar i adorar el Santíssim Sagrament a la Basílica de Santa Maria del Mar. La convocatòria va anar a càrrec de la Delegació d’Anunci i Iniciació cristiana, juntament amb el Secretariat de Pastoral amb Joves. També donaven suport a l’organització els responsables de les capelles d’adoració perpètua i nocturna de la diòcesi. L’arquebisbe de l’Arxidiocesi de Barcelona, Cardenal Joan Josep Omella va presidir l’adoració acompanyat dels bisbes auxiliars. Us deixo com a final de curs i recull del temps que hem viscut algunes de les reflexions que va fer amb el testimoni d’una infermera.

Obediència i compromís. Va felicitar a tots els presents perquè tot i la impossibilitat d’anar al temple durant el confinament no han deixat de pregar. “Ho heu fet virtualment o des de casa però tan cert com si fos presencial”, els va assegurar. En aquest sentit els va recordar que “el sacrifici que més agrada a Déu “no és el de les víctimes, sinó un cor humiliat i obedient, dòcil al Senyor”.

La Paraula és l’aliment. Un cristià que no llegeix, no medita, no resa, no contempla la Paraula de Déu… està perdut, li falta l’aliment”. Va aconsellar deixar entrar aquesta Paraula” per després contrastar-ho amb el magisteri de l’Església, tal com va dir, “l’experiència de l’Església que ens transmet el Sant Pare”.

Eucaristia, “font de comunió i missió”. No hi ha comunió veritable amb Crist sense l’Eucaristia i no hi ha veritable evangelització sense l’Eucaristia. Tot arrenca d’ella. És a dir, és l’arrel que nodreix l’arbre que és l’església que és la teva vida la meva i ens fa donar fruits abundants enmig del món. Dóna el fruit de la comunió i evangelització”.

Per això, va demanar a tots els presents que demanessin un cor bo, per caminar junts en allò que Déu espera i demana. “Caminem plegats, és l’església, la família, és l’assemblea la que és presència del Senyor enmig del món. Així hem de ser Església tots units, així hem de ser a l’Església. L’Eucaristia és amor”.

Va esperonar als fidels a deixar-se estimar per Ell. Un Pare que “t’estima personalment, aquí en l’Eucaristia present” – deia el cardenal-. “Adora’l de debò, i veuràs com el teu cor creix en pau i força interior”. Va continuar recordant que el Crist que adorem, el trobem després en els altres, “especialment en els més pobres”. “Igual que adoreu Déu, serviu als germans”. Precisament, va indicar que aquest era el requisit per avançar en la línia del Pla Pastoral. “Deixem que la presència del Senyor ens il·lumini y ens transformi interiorment. No et preocupis si tens distraccions Déu és aquí, t’estima, fins i tot, quan no el sents. Ell treballa dins teu t’està canviant el cor”, va afegir.


El testimoni enmig del confinament. Es tractava de l’Alba Fernández, infermera de l’Hospital de Bellvitge. “Cada dia m’aixecava i anava a treballar perquè Déu venia amb mi i em volia allà a primera línia de batalla”. Així explicava l’Alba com va esdevenir el seu dia a dia. “Saber que Ell venia amb mi a l’hospital, i que els gestos i les paraules d’amor cap als pacients eren les que Déu volia i em demanava em feia continuar. “El Senyor m’ha donat força”, va assegurar. “Enmig la dura situació, jo m’he deixat portar en les pregàries dels altres. M’ha sostingut l’Església. Aprofito el moment per agrair el que heu pregat per nosaltres. Tan important han estat les nostres mans com les vostres oracions”.


                      En Acció  



CAMPANYES DE CARITAS              

Donem per acabada la recollida d’aliments i material d’higiene. Durant el mes de juliol es repartirà segons el magatzem que tenim i el que ens van donant els mercats. Moltes gràcies a tots  per la vostra col·laboració.
A la col·lecta del dia de Corpus per a Càritas es van recollir 707 €.


AGENDA I PROPOSTES ESTIU     
 
L’Aspirantat de Sant Josep anirà de colònies i campaments del 24 al 31 de juliol. Les inscripcions seran del 1 al 3 de juliol, de 5:30 a 8:30 de la tarda.

Aquest estiu tornem amb la proposta del Cinema familiar a la fresca pel mes de juliol. Cada dissabte a les 20:30, a la rectoria de Sta. Maria veiem una pel·lícula familiar.






Molt bon estiu i fins al nou curs amb el Bona Notícia!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada