2020-06-14

Diumenge del Cos i la Sang de Crist


DIUMENGE DEL COS I LA SANG DE CRIST
   CAMPANYA CARITAS

EL GRAN REGAL


En aquest temps de pandèmia, els cristians hem patit la manca de poder participar en l’eucaristia.  Aquesta s’ha pogut seguir per la televisió o per les xarxes socials però no era el mateix. Ens faltava la celebració presencial amb la comunió. Donem gràcies perquè a poc a poc ens anem trobant a les esglésies seguint les mesures de prevenció de cada fase.

Ha estat un experiència de carestia i de sacrifici que penso que ens ha aportat molt. Primer ens han fet adonar del gran regal que tenim els cristians de poder assistir a missa cada diumenge i cada dia. Tenim una àmplia oferta, propera a les nostres llars. Però, es clar parlo del món occidental, dels països rics. Perquè bona part de les tres quartes parts de la humanitat no tenen aquestes facilitats. Poden anar-hi de quan en quan, quan un prevere visita el seu poble o comunitat, o han de recórrer llargues distàncies. Aquesta realitat ens fa sentir més responsables per aquest gran do, l’eucaristia.

I segon, essent solidaris amb el sofriment del món amb la pandèmia hem comprés més el que significa combregar Crist: menjar la carn del Fill de l’Home i beure la seva sang. Els que el van escoltar diu que no l’entenien i nosaltres també ens costa. El que Jesús demana és que per a tenir la Vida cal participar de la seva vida lliurada pel món. Calia combregar amb tot el cor amb el seu projecte d’amor, de justícia i de pau. Estar amb Ell i compartir-ho tot amb Ell. S’ofereix Ell mateix per a que tinguem Vida i participem del seu pla d’amor. I així se’ns ha convidat a combregar espiritualment amb Ell en aquest confinament per amor a Déu i a la humanitat.

En aquest diumenge donem gràcies pel do de l’eucaristia: menjar el cos i beure la sang de Crist per poder ser membres del seu Cos i viure com a fills de Déu, i alhora participar de la seva missió per a dur la Vida al món i treballar perquè tothom sigui i se senti germà nostre.



  En Acció  


VIVINT EL MES DEL SAGRAT COR DE JESÚS


Cada dia, al final de les misses renovem la consagració al Sagrat Cor de Jesús. També, alguns de vosaltres rebeu cada dia per WhatsApp una cita evangèlica i un poema de Mn. Cinto. També ho trobareu penjat a l’estat de Mn. Andreu d’aquesta aplicació.



El dijous proper tindrem la darrera Adoració al Santíssim d’aquest curs a continuació de la missa de les 20 h.

El divendres 19 celebrem la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. Com que en la Missa Crismal no es va poder fer degut a la pandèmia i recollint la tradició de Sant Joan Pau II de consagrar la vida sacerdotal al Sagrat Cor de Jesús,  el Sr. Cardenal ha convocat tot el presbiteri, a les 12 h a la Sagrada Família. Hi haurà la renovació de les promeses sacerdotals i diaconals i celebrarem els que al llarg d’aquest any han complert  25 i 50 anys d’aniversari d’ordenació. Per aquest motiu, el proper divendres 19 celebrarem a la missa del matí aquesta solemnitat a les 10 h.

El dimecres 24 celebrem la Solemnitat del Naixement de St. Joan amb la missa de la vigília, dimarts, a les 20 h, i el dimecres: les misses de les 11 h i 20 h, i a les 10 h a la Providència.


SOLIDARITAT PARROQUIAL

Continuem amb la recollida d’aliments i material d’higiene, dilluns i divendres de 18h a 20h a la parròquia (porta esplai c/Enric Borràs). Donatius: Càritas parroquial: ES67  2100 0186 5902 0056 5720. També recollim per Llar de Maria, bolquers i llet per lactants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada