2020-05-23

Diumenge de l'Ascenció del Senyor





UNA NOVA MANERA DE SER AMB NOSALTRES

Inaugurem aquest diumenge la nova manera del Senyor de ser amb nosaltres. Aquesta no és de la que voldríem. El Senyor puja al cel per estar amb el Pare i restar amb nosaltres d’una nova manera que hem de descobrir i cercar al llarg de la vida. Avui ens dona tres missatges que hem de retenir, meditar i gravar en el nostre cor:

Déu m’ha donat plena autoritat al cel i a la terra. Ens omple de confiança que tot està sota la seva autoritat. Sota control, dirien els joves. Hi ha un pla i en aquest s’integren cel i terra. No hi ha separació. Totes les coses de la terra, totes les realitats humanes,  són importants per a Déu i ens porten al cel seguint els seus camins. No hi ha pèrdua. Si el seguim a ell, participarem de la seva victòria, que és segura.

Aneu a convertir a tots els pobles, bategeu-los. Tenim un missió. Forma part de la nostra vocació. El Papa ho remarca demanant una Església en sortida, i és el lema del nostre Pla pastoral. Ens hem de conscienciar que tots som evangelitzadors enmig del món. Si ho eludim fallem al nostre baptisme. El que hem rebut ho hem de donar als altres.

Jo seré amb vosaltres cada dia, fins a la fi del món. No estem sols. El Senyor no es desentén i es queda lluny. Ens ho ha promès i ho compleix. És viu i present en diferents formes: en els sagraments, en cada cristià, en la comunitat,  en els famolencs, en els presos, en els refugiats, en els malalts... Mai no ens abandonarà.

La nostra vida, ja ho anunciàvem la setmana passada, és estar amb el Senyor, anar on ell va. Però com que som lliures cada dia hem de posar-nos en camí. Donem-ne gràcies per aquest gran misteri perquè com direm a la col·lecta: “l’Ascensió de Crist és també la nostra elevació, i a la glòria on ha arribat el Cap també el cos té l’esperança d’arribar-hi”.










FASE 1 DE CONFINAMENT

Aquest diumenge i tota la setmana, amb la Providència, completem la tornada als horaris habituals de misses d’abans del confinament. 

Us recordem que hem de seguir les mesures higièniques necessàries preventives. Entre aquestes us recordem que a l’església s’ha de venir amb mascareta i que no es pot fer servir els lavabos. Seguiu les indicacions dels voluntaris a l’entrada del temple. Hi ha la limitació del 30% de l’aforament. Tanmateix si hi ha fidels que no poden entrar s’ampliarà l’oferta de misses. Continua vigent la dispensa del precepte dominical pensant sobretot en les persones grans, malaltes o en situació de risc. Se’ls recomana que no assisteixin al temple i que segueixin les celebracions per les xarxes socials. Farem el possible per retransmetre la missa del diumenge, a les 11 h.

També us anunciem que obrim el despatx parroquial en els horaris habituals: dimecres i dijous, de 18 a 19:30 h.
El dijous, a continuació de l’eucaristia de les 20 h, tindrem una estona d’Adoració al Santíssim; i el, dissabte, a continuació de la missa de les 11 h, farem el rosari.

CELEBRACIÓ DE LA INICIACIÓ CRISTIANA ALS SAGRAMENTS

La setmana propera arribem al final del temps pasqual amb la Solemnitat de la Pentecosta. Volem celebrar la vetlla de Pentecosta, el dissabte a la nit, a les 21:30 h. En ella els dos catecúmens que ja són elegits: Alejandro i Carlos, rebran els Sagraments de la Iniciació Cristiana: Baptisme, Confirmació i Eucaristia. Els que bonament vulgueu  hi podeu participar tenint en compte el tema de la limitació de l’aforament. En qualsevol cas, ens acompanyeu en la pregària. Farem el possible per retransmetre-ho per youtube. També al matí, a les 9 h, celebrarem les laudes amb la unció de l’oli dels catecúmens. També tots sou convidats a participar.  Per seguir la litúrgia caldrà que us descarregueu en el mòbil l’aplicació del Centre Pastoral Litúrgica (CPL).

FINAL DE LA CATEQUESI PARROQUIAL

Ja estem en la recta final de la catequesi confinada. El dissabte, dia 30,  celebrarem una missa especial, via on-line,  ja que de moment degut a l'aforament, no ens permet fer-ho per a tots de manera presencial. Serà una missa preparada pels infants i serà la cloenda de la catequesi d'aquest curs.

Per altra banda i depenent de la situació, convocarem el 13 de juny per assistir presencialment a la missa de Corpus. També dir que no ens oblidem  dels nens i nenes que havien d'haver fet la comunió, també informarem de quan i com es podrà fer, passat l'estiu. 


FINAL DEL REFORÇ EDUCATIU


Ja donem per finalitzat el curs del reforç educatiu que tant brillantment vam començar amb el grup nou dels adolescents amb 2 nous educadors. Aquesta setmana s’ha trobat l’equip d’educadors i voluntaris de manera telemàtica per valorar el curs. I s’ha convocat una altra trobada general pel dijous 28 de maig com a cloenda del curs. Esperem que el proper curs puguem continuar amb aquest servei.

COL·LABORAR AMB L’ECONOMIA PARROQUIAL

Durant aquests mesos de confinament no hi ha hagut culte públic i per tant tampoc no hi ha hagut col·lectes. Sí que hem rebut donatius per Càritas, que agraïm molt. Ara estem fent un esforç per poder oferir les misses i obrir els serveis parroquials. Conscients que són temps difícils per a tothom, em permeto demanar-vos col·laboració amb les despeses parroquials. També és el moment per a domiciliar una aportació mensual si no ho heu fet, segons les vostres possibilitats. L’economia parroquial depèn de tots. Aquí us posem el compte de la parròquia ES08 2100 0186 5302 0047 2210. També trobareu un formulari en la web de la parròquia. Moltes gràcies a l’avançada.

SOLIDARITAT AMB CÀRITAS PARROQUIAL

Seguim recollint aliments i productes d'higiene, els dilluns i divendres de 18h a 20h a la parròquia (porta de l'esplai c/Enric Borràs). També es necessiten voluntaris. Per a fer donatius, ho podeu fer al compte de Càritas parroquial: ES67  2100 0186 5902 0056 5720.


DEDUCCIONS DE LA RENDA

Us recordem que tots els donatius que feu: sigui per Càritas, pels altres serveis o pel funcionament parroquial, es poden deduir de la renda. Si voleu que us siguin descomptats cal que ens feu arribar les vostres dades fiscals: nom i cognoms, NIF i adreça.