2020-05-09

Diumenge Cinquè de Pasqua


ANAR AMB ELL ON ELL VA

L’evangeli d’aquest diumenge és molt utilitzat en els funerals i misses de difunts. Molts celebrants i familiars l’elegeixen perquè expressa molt bé la confiança en Déu que hem de tenir en el moment de la mort. Però avui i sempre hem d’explicar que no podem quedar-nos només en aquest moment. És una confidència o una intimitat que el Senyor ens revela que és per tota la vida. Per tots els moments de la vida. Es tracta de viure amb el Senyor, de ser allà on ell és, de caminar amb Ell. Aquesta és la promesa que ens fa Ell i és la gran novetat cristiana, la gran revolució de Déu. Que estem fets per al Senyor i sempre hem de cercar d’estar amb Ell. Ell ens mostra i és amb el Pare, per arribar al Pare hem d’anar amb Jesús. Ens crida a anar amb Ell on Ell va.

Aquest camí es concreta en fer les obres que Ell fa. Per tant, estar amb Jesús no es tracta de quedar-nos parats i mirant al cel, sinó de tenir els ulls posats a la terra per seguir-lo amb Ell i col·laborar amb la seva missió de salvació i d’alliberació humana. La primera lectura dels Fets dels apòstols ens narra com l’Església, en la primera comunitat de deixebles, continua l’acció salvadora del Senyor i el discerniment la porta a fer obres d’amor i misericòrdia per als més pobres i necessitats,  a més de l’anunci de la Paraula de Déu.

Com dirà Sant Pere a la segona lectura som cridats a ser pedres vives d’un temple espiritual que té el Senyor com a pedra angular. Pel món havia estat rebutjada, però per a Déu és l’escollida, de gran valor.  I nosaltres som cridats a formar part d’aquesta construcció harmoniosa en torn a Crist, per participar de la seva vida, i viure segons el Regne de Déu. Som poble escollit, reialme sacerdotal, nació sagrada, possessió personal de Déu. Això no és per mirar-nos el melic i sentir-nos privilegiats, sinó per participar del Crist que es va fer servidor fins a la mort i una mort de creu per dur-nos a tots a la vida de ser fills de Déu.
CONFINAMENT FASE 0

A hores d’ara continuem amb la fase 0 en la qual encara no es permet fer celebracions. Mentre arriba la fase 1 continuem amb el temple obert per facilitar la pregària i la visita al Santíssim. Us recordem la dispensa del precepte dominical i es recomana que les persones grans, malaltes o en situació de risc no vagin al temple. Podeu seguir la missa i altres celebracions i pregàries de Montserrat o la catedral per les xarxes socials. També a la parròquia fem un humil programa de transmissions que podeu seguir:

Cada dia missa, a les 12 h, a excepció de dimarts, a les 10 h i dimecres no n’hi ha.  Per pregar pels difunts: WhatsApp (679897851) o per email. 

Rosari i vetlla de pregària. El dijous fem el rosari a les 19:30 h i Exposició Santíssim, a les 20 h, a continuació dels aplaudiments. El dissabte, dia marià, fem el rosari en acabar la missa de les 12 h.
Emissions: YouTube: “Parròquia Sant Josep de Badalona”, o per Facebook: facebook.com/andreu.oller.3

Mes de Maria. El seguim a través del WhatsApp. Cada dia enviem una reflexió. Per apuntar-vos feu-nos arribar el número de mòbil.

DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS DE CÀRITAS

Des de Càritas St. Josep hem obert un punt per a repartir aliments a famílies necessitades per la crisi provocada pel covid'19. Fem una crida perquè tothom que pugui porti aliments i productes d'higiene. La propera recollida serà el divendres, 15/5, de 6 a 8 de la tarda a la parròquia: per la porta de l'esplai, la del barri. També es necessiten voluntaris, quan vingueu us podeu apuntar.

Si algú ens vol ajudar amb un donatiu ho podeu fer en el compte de La Caixa de Càritas parroquial de Sant Josep: ES67  2100 0186 5902 0056 5720. Us recordem, que els donatius tenen deducció sobre la renda segons les disposicions vigents. Si voleu obtenir aquest avantatge fiscal cal que ens aviseu i ens faciliteu les vostres dades fiscals. Llavors farem el tràmit corresponent a hisenda perquè us compti en la declaració de la Renda. Ens ho podeu fer arribar per l’email: santjosepbadalona@gmail.com,  o al despatx parroquial quan aquest estigui obert. Teniu temps fins a finals d’any però no ho deixeu pel darrer moment.

Us demanem difusió d’aquesta campanya solidària que hem posat en marxa per veïns de Badalona que es troben en situació precària i que s’han adreçat a Càritas i a la parròquia.