2020-05-17

Diumenge Sisè de Pasqua



ESGLÈSIA EN RESPOSTA A LA CRISI

En la Història de la salvació, Déu no ens ha deixat mai sols, com abandonats als nostres errors i pecats. Sempre ha estat al nostre costat. Ara el Fill ens promet l’Esperit Sant i demana al Pare que ens l’enviï perquè estigui sempre amb nosaltres i ens guiï per camins de veritat. Que ens porti a la veritable felicitat i no a construir-nos paradisos artificials de benestar tan immediats com efímers. Avui, com a Església demanem l’Esperit Sant perquè ens guii pels camins de Déu. Aquests dies moltes veus, com la del Papa,  demanen a l’Església que faci aquest discerniment per omplir-se de l’Esperit Sant i  realitzar la seva veritable missió. Us transcric la reflexió d’un religiós peruà: P. Raul Pariamachi.

“Al segle III una epidèmia va assotar Cartago, al nord d'Àfrica. L'Església local venia patint per hostilitats externes i conflictes interns. La comunitat cristiana va respondre a la crisi no realitzant actes de culte per aplacar els déus, sinó actuant per socórrer la gent que patia. El bisbe Cebrià es va dirigir a l'assemblea fent memòria del sermó de Jesús a la muntanya (Mt 5,43-48). No va intentar explicar la pesta, sinó recordar a la seva gent la benedicció de la misericòrdia: com a creients tenien el habitus de l'ajuda mútua entre germans. Però Cebrià va sorprendre als seus oients, al dir-los que havien de practicar la misericòrdia també amb els seus perseguidors: una invitació a ampliar els horitzons per estimar els veïns pagans. Aquesta història mostra que el cristianisme de llavors no es va assimilar a la religió "pública": funcional a sistema, ni a la religió "privada": assistència entre iguals, sinó que es va situar com una religió en resposta a les crisis. Serem ara una Església en resposta a la crisi?”

Com va dir el Papa Francesc, "el Senyor ens interpel·la i, enmig de la nostra tempesta, ens convida a despertar i a activar aquesta solidaritat i esperança capaç de donar solidesa, contenció i sentit a aquestes hores on tot sembla naufragar" (27 de març) . "Ànim, no tinguin por!" (Mc 6,50).









FASE 0,5 DE CONFINAMENT

Començarà el proper dilluns, 18 de maig. Amb aquesta fase intermèdia ha arribat el permís públic i l’autorització del Sr. Cardenal de poder celebrar  el culte públic. D’aquesta manera tornem a l’horari habitual de misses que teníem abans del confinament a l’església de Sant Josep. Respecte a la Providència ho anunciaran properament. Aquest retorn es fa aplicant les mesures higièniques necessàries preventives. Per a fer-les efectives seguim les disposicions generals de la Conferència Episcopal Espanyola i de l’Arxidiòcesi de Barcelona. Entre aquestes us destaquem les que heu de tenir en compte per assistir a les celebracions:

1. Es prorroga la dispensa del precepte dominical.
2. És recomanable que  les persones grans, malaltes o en situació de risc no surtin del seu domicili per anar al temple.
3. A les celebracions només s’admetrà el 30% de l’aforament.
4. A l’església s’ha de venir amb mascareta.
5. No hi haurà material imprès en fulls i llibrets per agafar. Per tant el full parroquial i el diocesà es distribueixen digitalment. Els podeu trobar a la web de la parròquia.

Us adjuntem un quadre explicatiu sobre com hem de procedir a l’interior del temple per participar en les celebracions.


DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS DE CÀRITAS PARROQUIAL

Ja hem donat els primers lots de menjar a famílies derivades de Càritas. Totes molt agraïdes. Seguim recollint donacions d'aliments i productes d'higiene, els dilluns i divendres de 18h a 20h a la parròquia (porta de l'esplai c/Enric Borràs). També es necessiten voluntaris, quan vingueu us podeu apuntar.

Si algú ens vol ajudar amb un donatiu ho podeu fer en el compte de La Caixa de Càritas parroquial de Sant Josep: ES67  2100 0186 5902 0056 5720. Si voleu la deducció de la renda cal que ens feu arribar les vostres dades fiscals.

Us demanem difusió d’aquesta campanya solidària per ajudar a aquells que s’han adreçat a Càritas i a la parròquia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada