2020-03-01

Diumenge I de Quaresma



ARRIBAR AMB TANTA IL·LUSIÓ I ALEGRIA

La quaresma segueix el cicle A, de St. Mateu: el cicle catecumenal per excel·lència. Enguany tenim tres catecúmens, dos adults i un infant preparant-se per rebre els sagraments de la Iniciació cristiana, per a ser cristians. Els dos adults els rebran la nit de Pasqua i l’infant els rebrà, a excepció de la confirmació, al llarg de la Pasqua. Ells ens fan viure la quaresma sota dos missions o vocacions de l’Església. La de ser mare: que és la de ser engendradors de nous fills, com a Església que ajuda a néixer i acompanya els elegits a ser cristians a la nova vida. I la segona, ser deixebles i necessitats de conversió. És la de posar-nos tots a la cua dels pecadors per renovar el nostre baptisme. Per tant, la quaresma d’aquest any amb les seves peculiaritats i oportunitats és un nou temps que Déu ens regala per convertir-nos i de fer propi aquest camí catecumenal dels que es preparen per a ser cristians.

I comencem amb l’experiència del desert, que és una crida a deixar-nos portar i treballar per l’Esperit i afrontar les temptacions del diable. Aquest busca confondre’ns i dominar-nos per les passions i anhels del món. És en el desert on trobem Déu que ens fa capaços de ser lliures amb el domini de la voluntat. I aquí Jesús ens ensenya a confiar en la Paraula, per a seguir la voluntat del Pare, i no la pròpia. Fer el seu pla.

A la nit de Pasqua, amb els catecúmens farem les renúncies que van per aquest camí de superar les temptacions. Tant de bo que hi arribem preparats per participar de l’alliberament de la Pasqua, que ens fa ésser humans nous. Tant de bo que hi arribéssim amb tanta il·lusió i alegria com els catecúmens perquè estaríem més a prop del sentit veritable de l’evangeli. Viure la seva novetat al llarg del nostre temps que sempre ens renova i ens fa estar a prop de Déu.

          

   En Acció 



Consell Parroquial, 25 febrer 2020

   
Pla Pastoral Diocesà: els joves. Del diàleg surten aquestes idees: aprofitar la Taula del Diàleg interreligiós de Badalona per introduir el fet religiós a les escoles públiques; voluntaris de diferents serveis de la Parròquia expliquin el seu testimoni de fe i de compromís social als monitors i als adolescents que formen part de l’Esplai; i, revisar les propostes de la trobada de persones voluntàries de la Parròquia l’octubre del 2018.

Novetats grups i serveis: Càritas:. s’ha dut a terme una sessió formativa per a voluntaris pel projecte Llars Horitzó. Folre.  Compte amb tres pisos cedits a Barcelona, per a les persones usuàries. Litúrgia. S’informa sobre les reunions preparatòries de Quaresma i Setmana Santa. Esplai. Es valora positivament la sortida Tenko. Guadalupe. Unes 30 persones van fer una excursió a la neu.

Campanya de Nadal de Càritas. Hi ha una tendència continuada de disminució de la quantitat del que es recull i de col·laboradors (la majoria per defunció). S’ha de replantejar aquesta acció i trobar altres fórmules.

Programa Quaresma. Comentem els actes. El 24 de març avançarem la missa de les 20 h per la Conferència del Sr. Cardenal.

Festes de Sant Josep (15-21 març). Actes previstos:

Diumenge 15. Missa a les 11h animada pel cor Little Light Gospel Choir. A continuació, dinar de germanor parroquial. Es farà una botifarrada.

Dilluns 16. Presentació llibre Suport per a la pregària, del P. Jesús Renau.

Dijous 19. Missa Solemne presidida pel bisbe emèrit de Veneçuela Mons. Tomàs Jesús. La Coral Badalonense cantarà la Missa de Sant Josep

Dissabte 21. Al matí celebració de la Llar de Maria. Per dinar, calçotada organitzada per l’Esplai, oberta a tothom. Es preveu tancar el carrer Ventós Mir. S’informa que s’organitzaran diferents activitats de lleure per la tarda.

Justícia i Pau. Propers actes: 14 març. Trobada interreligiosa per la pau, a l’Escorxador. Des de la parròquia, aportem informació de les ecoparròquies i participarà el grup Little Light G.Ch. 1 abril, pregó de Setmana Santa per part d’Open Arms. 15 abril, el metge epidemiòleg Xavier Vallès, al Círcol Catòlic, ens parlarà sobre el coronavirus i altres epidèmies.

Romeria Montserrat (24-26 abril). les inscripcions s’obriran a finals de març. Plantegem quedar-nos fins després de la vetlla de Montserrat.

Altres temes. Ha començat la coordinació dels grups que comparteixen espais parroquials. Es planteja la retirada de la pancarta de la façana. Es presenta i valora la proposta del B.Sabadell per a la digitalització dels donatius.