2020-02-23

Diumenge VII de Durant l'any



A LES PORTES DE LA QUARESMA

Aquest diumenge és un bon pòrtic per anunciar i disposar-nos a viure la quaresma. Les lectures ens fan revisar el nostre estil de vida i la nostra pertinença al Crist. I així adonar-nos que ens cal reconstruir la casa, airejar-la i renovar-la. Aquesta casa és la que ens planteja Sant Pau en la carta als Corints: som temple sagrat de Déu. Els cristians acollim l’Esperit Sant en les nostres vides que ens porta a viure l’amor de Crist. Per tant, cal que ens plantegem com hostatgem Déu en la nostra vida. Com ens fa actuar, quina presència li donem, quin testimoni donem, com ens sentim... La crida és a ser sants com ho és Déu. Viure el pla de Déu, la seva santedat, la seva bondat i el seu amor.

L’evangeli ho concreta en el ser capaços d’estimar els enemics. Això és el perdó, la generositat, l’entrega personal per als altres, la gratuïtat...que arriba fins a estimar els qui ens volen perjudicar. Al mal que rebem respondre amb bé. Ser bons com ho és Déu, que actua igual amb tothom sense esperar res a canvi i mai no es cansa d’estimar. Jesucrist va viure així i ens crida a viure així, que és el camí de la santedat, camí de vida cristiana i camí de les benaurances. Però només ho podem aconseguir amb la gràcia de Déu. Essent temples de l’Esperit Sant. Formant part del Crist.

Disposem-nos a viure la quaresma amb il·lusió i alegria per acollir Déu a la nostra vida i dur a terme aquest pla de vida humana que és Jesucrist. Ser temple de Déu, Cos de Crist, que l’Esperit Sant habiti en nosaltres.


 En Acció 



PROGRAMA DE QUARESMA




ü Dimecres de cendra, 26 de febrer, imposició de cendra a les misses.
ü Sopar de la fam, divendres 28 de febrer, a les 20:30 h. L’Albert Parés, advocat, parlarà dels menors no acompanyats.
ü Trobada diocesana “Sent la creu”, diumenge 1 de març, a la Sagrada Família, a les 18 h.  Cal anar a buscar allà la invitació  en horari laboral o ens ho encarregueu a la sagristia.
ü Trobada de formació i reflexió sobre la Paraula de Déu: divendres 6 i 20 de març. A les 20:30 h.
ü Novena de Sant Josep, des del 10 de març.
ü Recés arxiprestal de quaresma, 14 de març, de 10 h a 13:00 h, a la P. Sta. Maria. Predica el P. Justin Singh, ocd, de la comunitat carmelita de Badalona.
ü Festes de Sant Josep, del 15 al 21 de març.
ü Conferència arxiprestal quaresmal, del Sr. Cardenal Joan Josep Omella, dimarts, 24 de març, 20:00 h, al Círcol Catòlic.
ü Pregó de Setmana Santa, el dijous 2 d’abril, a les 20 h, al Círcol catòlic, per Open Arms.
ü Celebració comunitària del perdó,  7 d’abril, 20:30 h.
ü Adoració al Santíssim Sagrament, dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h; i, dissabtes: 29 de febrer, 7 i 28 de març, tota la jornada des de la missa de les 11 fins a les 20 h.
ü Pregària de Vespres, de dilluns a divendres. Els dimarts la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h.
ü Via crucis, cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h.