2020-02-16

Diumenge VI de Durant l'anyDIUMENGE SISÈ DE DURANT L’ANY

RELACIONS HUMANES
AUTÈNTIQUES I LLIURES

A l’evangeli descobrim com Jesús no ve pas a abolir la llei sinó a portar-la a la seva plenitud. Ell no mira tant l’aspecte quantitatiu i legalista sinó que mira més la dimensió qualitativa del compliment de la llei. Jesús dóna a la llei el seu autèntic valor d’orientar i assenyalar el camí a seguir buscant la voluntat de Déu. Els cristians, seguint a Jesús, no hem de ser complidors dels mínims sinó cercar viure en plenitud segons el Regne de Déu.

Els exemples de l’evangeli d’avui ens presenten el text bíblic del manament de Déu i ens exhorten al seu compliment radical i absolut. Jesús ens demana que els cristians celebrem el culte reconciliats del tot i amb un cor net, i això no és fàcil enfront de tantes divisions i odis que existeixen entre nosaltres. A l’Eucaristia mengem d’un mateix pa i, encara que som molts, formem un sol cos. Pel que fa a l’adulteri, Jesús exalta la fidelitat i la donació matrimonial. Quant al divorci, Jesús vol remarcar tot l’esplendor i donació joiosa de la vida matrimonial com a signe de l’amor de Déu. Finalment, amb els juraments, Jesús demana absoluta sinceritat i veracitat en les relacions humanes i va contra la falsificació i la mentida entre els compromisos de paraula.

Déu ens ha revelat la seva saviesa divina, el seu admirable projecte de salvació. Hem de saber descobrir aquesta saviesa i acceptar aquest pla salvador. Acceptar o refusar és propi de la llibertat humana, tot depèn de la nostra decisió que fem per Déu que es concreta també en el compromís concret per dur a terme els exemples evangèlics d’avui sobre la reconciliació, l’adulteri, el divorci i la veritat. Ser fidels a la llei de Déu, complint-la amb fidelitat i generositat. Jesús ens convida a complir els preceptes per amor a Déu i al proïsme. (CPL)

     

          En Acció 


COL·LECTA MANS UNIDES

El passat diumenge vam recollir 1.150 €. A les col·lectes hi sumem el que vam recollir de la sortida de la catequesi en la qual vam fer un berenar solidari. Va ser a la tarda i va consistir en una visita guiada i teatralitzada a l’església de Sta. Maria de Badalona. Totes les col·lectes de la nostra zona V van destinades a un projecte de Mans Unides a Zàmbia, a Solwezi. Consisteix en l’ampliació d’una escola d’uns 200 infants i un servei d’acollida d’orfes i nens del carrer.


SOPAR DE LA FAM PER QUARESMA

Per contribuir a aquest projecte de Mans Unides a Zambia, hi afegirem el que recollirem en el Sopar de la Fam que farem el divendres 28 de febrer, a les 20:30 h, en els locals parroquials. Escoltarem el testimoni de l’Albert Parés, advocat, que ens parlarà dels menors no acompanyats que hi ha per les nostres ciutats.


NOVETATS DE FOLRE

Aquesta setmana hem tingut diverses reunions entorn al servei de Folre. La primera va ser dilluns i va aplegar els representants de les entitats que ho gestionen: Sant Joan de Déu, Roca i Pi i Càritas, amb les representants de la parròquia de Sant Josep i de la Zona V, i amb la presència del bisbe auxiliar Antoni Vadell. En aquesta reunió es van presentar les novetats de servei que s’han començat aquest curs i els reptes que giren entorn d’oferir llars a les persones que viuen en situació precària. En la segona reunió, ens vam reunir els preveres de la parròquia amb la responsable del centre i una educadora, i vam coordinar-nos sobre l’acollida que fem a la parròquia de les persones que se’ns presenten en situació d’indigència i l’atenció espiritual que fem des de la parròquia. Cal dir que ara Folre ha ampliat el servei de manera que atén de dilluns a divendres, de 10 a 20 h,  a excepció del dimarts que ho fa de 13 a 20 h. I els caps de setmana, atén de 13 a 15 h, i de 19 a 20:30 h.