2020-02-09

Diumenge V de Durant l'any


Campanya contra la fam amb Mans Unides
SER SAL I LLUM

Les lectures d’aquest diumenge ens criden a ser sal de la terra i llum del món. Isaïes ens recorda i explicita com manifestem que som sal i llum: en compartir els recursos que disposem amb els germans que estan en situació de fam i de pobresa. La primera lectura del profeta no es perd en floritures ni generalitzacions. Parla clar, és el que Déu vol: comparteix aliment, roba, habitatge... Aquesta és la missió primera de tots aquells que volem estar a prop de Déu. Ell mateix ens escoltarà en tot moment perquè estarem amb Ell, pel pla de salvació de Déu. La campanya contra la fam d’aquest diumenge explicita aquesta veritat de la nostra fe cristiana. Que tots tenim una missió de Déu cap als germans i aquesta comença per posar els nostres béns i les nostre vides al servei del Regne de Déu.

Cal comptar amb el poder i la força de l’Esperit Sant, com diu Sant Pau en la carta als Corints, per socórrer i atendre els germans amb la proposta de la fe, que és anunci i vida, predicació i testimoni, pregària i compromís. En concret, compartir la vida amb tot el que tenim, som i creiem amb els altres.

La fam, és el gran clam del nostre món que ens fa adonar de les manques que encara tenim en la nostra vida de fe. No podem quedar-nos tranquils veient encara tants germans que viuen en la indigència. Sobretot en veure que la situació d’injustícia que pateix tanta gent és fruit del pecat de la humanitat. No podem restar indiferents.

Som llum: la nostra missió és il·luminar la foscor i esvair les tenebres. Som sal: per guarir ferides i dignificar les persones. Som llum i sal, per alçar la veu, i denunciar les situacions d’injustícia, rebuig, indiferència que impedeixen el progrés del pobles del món.


  En Acció 


PROJECTES MANS UNIDES ZONA V

La campanya 2018 va donar suport a l’ampliació de l’escola de secundària de Mawlangdep (Índia) que va passar a 850 alumnes en col·laboració amb els caputxins de l’estat de Meghalaya. El projecte 2020 s’ubica a Zàmbia, a Solwezi, una gran ciutat del cinturó del coure del país, però que majoritàriament depèn de l’agricultura precària. Consisteix en l’ampliació d’una escola d’uns 200 infants dels quatre primers cursos i un servei d’acollida d’orfes i nens del carrer que es va crear fa dotze anys. Es volen fer tres noves aules i dos magatzems, i arribar als set cursos de primària.
Per contribuir a aquest projecte, a més de les col·lectes d’aquest diumenge, afegirem el que recollirem en el Sopar de la Fam que farem el divendres 28 de febrer, a les 20:30 h, en els locals parroquials. Escoltarem el testimoni de l’Albert Parés, advocat, que ens parlarà dels menors no acompanyats que hi ha per les nostres ciutats.

FESTA MARE DE DÉU DE LOURDES

Serà el proper dimarts amb les processons de torxes fins a la Cripta en cada missa. La delegació de l’Hospitalitat de Badalona celebrarà la seva festa de Lourdes, el dissabte 15 de febrer a les 20 h, amb nosaltres. Hi haurà missa solemne i familiar, processó de torxes i un refrigeri en els locals parroquials.

 

LITÚRGIA DE LES HORES I LECTIO DIVINA

Cada dimarts, a les 20 h hi ha l’Eucaristia amb les vespres. L’estem enriquint amb l’acompanyament musical de l’harmònium. Els preveres i seminaristes resen les laudes els dissabtes i els diumenges, a les 8:30 h i conviden a tothom a venir i participar de la pregària.

El proper divendres hi haurà l’espai de la Lectio Divina, contemplarem i meditarem la Paraula de Déu del diumenge. A les 20:30 h, a la sala de reunions de Ventós Mir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada