2020-02-02

Presentació del Senyor




Simeó i Anna: patrons de Vida Creixent

A l’evangeli de la Presentació del Senyor, els pares, Maria i Josep, apareixen com en l'acte de presentar / oferir el fill com es feia amb les víctimes; mentre a la figura de Simeó i Anna apareix més aviat Déu que ofereix / presenta el fill per a la salvació d’Israel.

Simeó i Anna són figures carregades de valor simbòlic. Ells tenen la tasca del reconeixement, que prové tant de l’impuls de l'Esperit, com també d'una vida de l'espera més intensa i confiada. En particular a Simeó se’l defineix com el "prosdekòmenos", és a dir, un que està tot concentrat en l'espera, un que va a la trobada per acollir. Per això, ell també apareix obedient a la llei, la de l'Esperit, que l'empeny cap al Nen, dins el temple. També el càntic proclama manifestament la seva pro-existència: ha viscut per arribar a aquest moment: ara se'n va, perquè altres vegin també la llum i la salvació per a Israel i per a tothom. Al seu torn Anna, amb la seva avançada edat (84 anys = 7x12 tribus, o també 84-7 anys = 77, perfecció redoblada), però sobretot amb la seva manera de viure: dejuni i oració i amb la proclamació de qui "esperava", completa el quadre. Ella és guiada per l'esperit de profecia, dòcil i purificada al cor. A més, pertany a la tribu més petita, la d'Aser: signe que els petits i els febles estan més disposats a reconèixer Jesús el Salvador. Aquests dos ancians són símbols de la millor fidelitat i docilitat a Déu, que esperen i s'alegren, i que deixen des d'ara en endavant brillar la nova llum. Donem gràcies pels ancians i pel grup de Vida Creixent de la nostra parròquia  que viuen la fe com Simeó i Anna.  


   En Acció  


CAMPANYA CONTRA LA FAM:7-9/2

“Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu” Aquest lema que se centra a denunciar les conseqüències del deteriorament mediambiental sobre milions de persones, perquè la crisi climàtica té, sobretot, un rostre humà: el de 821 milions de persones castigades per la fam; el dels més de 1.000 milions de pobres; el dels qui han d'emigrar a la recerca d'un suport o dels qui emmalalteixen a causa de la contaminació. La fam i la pobresa estan molt relacionades amb els danys mediambientals. En aquest sentit, a més de les tasques de denúncia i sensibilització, Mans Unides dóna suport a projectes i promou iniciatives que ajuden les comunitats a adaptar-se als canvis mediambientals i climàtics. Així continua treballant, com fa 61 anys, en la defensa dels drets humans.

El divendres 7 de febrer
 és el dia del dejuni voluntari i solidari, amb el qual podem destinar la despesa que faríem en menjar a la campanya. Totes les col·lectes de les misses del dissabte 8 i diumenge 9 aniran per Mans Unides. Nosaltres, a més, afegirem el que recollirem en el Sopar de la Fam que farem el divendres 28 de febrer, a les 20:30 h, en els locals parroquials. Escoltarem el testimoni de l’Albert Parés, advocat, que ens parlarà dels menors no acompanyats que hi ha per les nostres ciutats.

PASSADA SANT ANTONI ABAD

El proper diumenge, 9 de febrer,  hi ha la Passada de Sant Antoni Abad a la Plana. Serà cap a les 12:30 h. Hi podeu portar tots els animalets i mascotes que teniu, que els beneirem i donarem gràcies per estar al costat vostre.

FESTA HOSPITALITAT LOURDES

La delegació de l’Hospitalitat de Badalona celebrarà la seva festa dedicada a la Mare de Déu de Lourdes, el dissabte 15 de febrer a les 20 h, a la nostra parròquia. Hi haurà missa solemne i familiar, processó de les torxes i un refrigeri per compartir en els locals parroquials.