2020-03-15

Diumenge III de Quaresma



EL CAMÍ CAP A LA FONT DE LA VIDA: LA SAMARITANA

Amb l’evangeli d’aquest diumenge comencem el cicle baptismal que és una preparació propera pels nostres catecúmens, ja elegits, per a rebre els sagraments de la iniciació cristiana: baptisme, confirmació i eucaristia; i, de tots els fidels, per a renovar-los. Seran tres diumenges  per a preparar-nos intensament per la Pasqua.

En el relat de la samaritana ens presenta la simbologia baptismal de l’aigua. En aquest diàleg Jesús pren la iniciativa i l’anirà conduint cap a un aprofundiment de la seva realitat. És una catequesi per obrir la vida a l’interior. El diàleg passa de la constatació d’una situació material: tenir set, i d’enemistat amb els jueus, a la recerca del pou d’Aigua Viva que és Jesús mateix i que satisfà plenament allò que manca més: «dona’m d’aquesta aigua» Jesús situa a l’interior de l’home la font d’aigua viva: «s’acosta l’hora, més ben dit, és ara mateix, que els bons adoradors adoraran el Pare en esperit i en veritat». Per Jesús ja no és el temple el que importa o les diferències entre una «religiositat» o una altra, sinó la relació profunda que s’estableix entre el Pare i el Fill, una relació profunda d’amor. I és llavors quan Jesús es revela a la dona com el Messies, l’Ungit, el Salvador. I aquí Jesús revela com n’és de proper Déu. Amb Jesús, Déu s’ha fet proïsme, íntim i tira per terra tot prejudici, rivalitats entre pobles, de tal manera que amb la samaritana veiem que la vida malmenada queda sanejada.
I és que amb la samaritana hi podem veure identificada la pròpia vida. Amb aquesta experiència, la samaritana baixa al poble i dona testimoni del que ha descobert. Els samaritans li van fer cas i van creure no sols per la seva paraula, sinó per l’escolta de Jesús. (CPL)




   En Acció 

CRIDA A SER TESTIMONIS D’ESPERANÇA

En conseqüència a la situació actual de pandèmia se’ns demana màxima prevenció i solidaritat amb els nostres conciutadans. Per aquest motiu queda suspesa tota l’activitat parroquial i tots els actes programats per les festes de Sant Josep i de quaresma fins a nou avís. També, la litúrgia diària i dominical comunitària, segons el comunicat de l’arquebisbat d’aquest dissabte, 14 de març. La parròquia seguirà totes les mesures disposades i us demanem a tots feu el mateix.

Us demanem que no deixeu de pregar. Farem el possible per mantenir l’església oberta per l’oració personal dels fidels als horaris habituals. Aquesta ens ajudarà a posar la confiança en el Senyor i no deixar-se dominar per la por; i així, poder donar testimoni d’esperança i solidaritat, i treballar amb els nostres conciutadans per superar aquesta situació d’emergència. I en aquests dies senyalats i de novena ens encomanem a la protecció de Sant Josep, patró de la parròquia i de l’Església, que ens sigui el nostre custodi per perseverar en el camí de la fe i que empari Badalona de tot mal com cantem en els goigs.

Proposta de pregàries per les celebracions litúrgiques

Per les víctimes i afectats pel coronavirus. Per tot el personal mèdic i d’infermeria. Perquè es trobi ben aviat el remei per combatre aquesta pandèmia. Que el Senyor ens alliberi de la por i ens infongui serenor i esperança. PREGUEM AL SENYOR

Por las víctimas y afectados por el coronavirus. Por todo el personal médico y de enfermería. Para que se obtenga lo más pronto posible el remedio para combatir esta pandemia. Que el Señor nos libre del miedo y nos infunda serenidad y esperanza.  ROGUEMOS AL SEÑOR