2020-03-21

Diumenge IV de Quaresma


UNA NOVA MANERA DE MIRAR:
EL CEC DE NAIXEMENT

Continuem fent el camí catecumenal dels tres diumenges previs a la Setmana Santa. Aquest diumenge amb el cec de naixement. La seva guarició ens obrirà la intel·ligència d’una nova manera de mirar, veure i entendre.

Estem passant uns dies inèdits i inesperats de viure la fe en la distància i des del confinament, en plena quaresma. Però s’ha de dir, que com expliquem als infants de la catequesi això no vol dir que no hi ha Església. Ella continua en nosaltres i allà on som, encara que no ens puguem reunir. Estem units en la vida cristiana: pregària i missió. Avui com sempre però d’una manera palesa i urgent que ja s’ha donat en altres temps, som cridats a ser testimonis d’esperança, fe i caritat. Això es visibilitza i concreta avui en la solidaritat: col·laborar amb les autoritats pel bé comú i fent el servei que puguem. Ara, més que mai, compten els petits detalls, com una trucada, un preocupar-nos pels avis que viuen sols, un  aplaudiment als serveis públics, un ser amable i generós quan anem a comprar, un estar ben informat i no afavorir el pànic. Alhora mantinguem-nos en la pregària activa. No per por sinó per ser conscients de la realitat que ens toca viure i del que Déu ens vol dir. Comença a haver-hi forces pensadors que manifesten que això suposarà un canvi i que res ja no serà igual. També d’alguns d’aquests reflexionen sobre com la natura està fent un toc d’atenció a la humanitat: contaminació, malbarataments de recursos, manca d’humanitat. Per tant, també ens toca viure aquest moments des de la Paraula de Déu. Fer viu i present l’acció de Déu a través del moment present. De nou hem de pregar i demanar a Aquell que ens ha donat la llum gratuïtament, que puguem creure en Ell i ens ajudi a viure amb fe. Visquem aquest temps de quarantena com a intensa quaresma.



 En Acció 


ESGLÉSIA REAL: PRESENT I ACTIVA

L’Església, malgrat el confinament, continua al servei de les comunitats i els fidels, sobretot els més necessitats. Destaco tres àmbits:

Càritas, ens han arribat una llista de mesures que hem de tenir en compte. Entre elles, que els serveis continuen funcionant amb la prevenció necessària. El contacte de la Zona V, és 934602878 / zona5@caritas.barcelona. Folre està funcionant amb serveis mínims de donar menjar i un horari restringit de dutxes.

Al mateix temps, Càritas ens ha fet arribar una nota de premsa en la qual manifesta que ha demanat al govern anar més enllà del Real Decret del 17 de març, sobre les mesures per respondre a l’impacte econòmic i social del COVID-19.  En concret, explicita que aquestes no tenen prou en compte la població més exclosa i aborden insuficientment les propostes de Càritas.

Catequesi. El Secretariat Interdiocesà de Catequesi va confeccionant materials d’activitats i pregària per reenviar a les famílies perquè aquestes comparteixin i  visquin la fe a casa amb els infants.

Litúrgia. Som cridats a seguir l’eucaristia de manera virtual a través de les xarxes, i estem dispensats del precepte dominical mentre duri la crisi sanitària actual Us posem al costat la llista actualitzada.

150 ANYS DE SANT JOSEP, PATRÓ DE L’ESGLÉSIA

Aquest any commemorem el 150 aniversari de la proclamació de Sant Josep com a patró de l’Església Universal. Va ser el 8 de desembre de 1870, dia de la Immaculada Concepció de la Mare de Déu, esposa de Josep, que Pius IX, va declarar aquest patrocini en el decret Quemadmodum Deus. Ho anirem celebrant i ho aprofitem per viure més la vinculació amb el nostre sant patró. Invoquem la seva intercessió en aquests moment de prova.