2020-03-07

Diumenge II de Quaresma

PUGEM AL TABOR

El passat desembre vam pelegrinar a Terra Santa i no hi va faltar la pujada al mont Tabor. Ens vam trobar amb llargues cues per  agafar els taxis i vam arribar de nit.  Però de seguida vam entrar a la calma del vespre fixant-nos en totes les llumetes que es difuminaven en la llunyania enmig de la foscor i sota un cel negre on es començaven a distingir la lluna i els estels.

Aquest és el retaule de la natura que ens va parlar del mateix cel i la mateixa muntanya sobre la que el Senyor es va mostrar als tres deixebles. Potser pujàvem cansats del camí de la nostra vida buscant sensacions i pau. Llavors vam llegir l’evangeli i de nou vam ser convidats a entrar en la convicció de què Éll és el Senyor, i està per sobre de tot i està en tot, i des d’allà a dalt, a prop dels estels, som cridats a sentir que tot és relatiu i  té menys importància que la que li donem. Només sentir-nos estimats per Déu i estimar com ell estima és important.

Enmig de la quaresma, fent camí pel desert, tornem a viure l’experiència del Tabor. Ésser cristià és això, no és només un àrid i dur camí sinó és descobrir que aquest camí està ple d’esperança perquè el fem amb el Senyor. Ell ens hi porta i sabem cap on anem. I no només és important l’experiència de la transfiguració sinó també el missatge que escoltem: “Aquest és el meu Fill, el meu estimat, escolteu-lo”. Ens revela dos elements essencials: l’amor que es projecta i la necessitat d’escoltar el qui es estimat. Per nosaltres significa participar d’aquest amor en tant que som fills en el Fill, i continuar refent el nostres camins, sovint errats i mancats de fe. De nou, cal refermar la vocació com els catecúmens, ja en temps d’il·luminació, que es preparen amb il·lusió per la Pasqua.

          

   En Acció 



107 ROMERIA A MONTSERRAT

El  24-26 d’abril tenim la nostra romeria anual a Montserrat. Podreu pujar el cap de setmana o el diumenge. Hi haurà serveis d’autocar per anar-hi. Un grup de l’Esplai pujarà caminant. Volem oferir també la possibilitat de quedar-nos fins després de la Vetlla de la Mare de Déu de Montserrat. Obrirem les inscripcions la darrera setmana de març: el dimecres 25, al matí, de 11:30 a 13 h, i el dijous 26, de 17 a 19 h.

SOPAR DE LA FAM PER QUARESMA

El passat divendres vam tenir el sopar de la fam i vam recolir 1.465 €. Us agraim a tots els que vau participar, especialment a l’Albert Parés i al Mac Davis que ens van ajudar a copsar aquesta problemàtica dels menors estrangers no acompanayats. Amb aquest import contribuïm al projecte de Mans Unides a Zambia.

CONVOCATÒRIES ARXIPRESTALS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada