2019-11-17

Diumenge XXXIII de Durant l'any

III JORNADA MUNDIAL DELS POBRES 
FRAGMENT MISSATGE DEL PAPA FRANCESC
L'esperança dels pobres mai no es frustrarà (Sal 9,19)


1. Les paraules del salm es presenten amb una actualitat increïble. Elles expressen una veritat profunda que la fe aconsegueix imprimir sobretot en el cor dels més pobres: retornar l'esperança perduda a causa de la injustícia, el sofriment i la precarietat de la vida. 

9. Els pobres ens salven perquè ens permeten trobar el rostre de Jesucrist. (1Co 1,26-29). Amb els ulls humans no s'aconsegueix veure aquesta força salvífica; amb els ulls de la fe, en canvi, se la pot veure en acció i experimentar-la en primera persona. Al cor del Poble de Déu que camina batega aquesta força salvífica, que no exclou ningú i a tots congrega en una veritable pelegrinatge de conversió per reconèixer i estimar els pobres. 

10. El Senyor no abandona qui el busca i a quants l'invoquen; «No oblida el crit dels pobres» (Sl 9,13). L'esperança del pobre desafia les diverses situacions de mort, perquè ell se sap estimat particularment per Déu, i així aconsegueix vèncer el sofriment i l'exclusió. La seva condició de pobresa no li treu la dignitat que ha rebut del Creador; viu amb la certesa que Déu mateix se la restituirà plenament, ja que ell no és indiferent a la sort dels seus fills més febles, a canvi, s’adona dels seus afanys i dolors i els pren en les seves mans, i a ells els concedeix força i valor (Sal10,14). 

A totes les comunitats cristianes i els qui senten la necessitat de portar esperança i consol als pobres, demano que es comprometin perquè aquesta Jornada Mundial pugui reforçar en molts la voluntat de col·laborar activament perquè ningú no se senti privat de proximitat i solidaritat. 

Francesc 


  En Acció

Consell Parroquial 12 novembre 2019

Pla pastoral: Aquest curs treballarem l’eix dels joves. 

Informació grups i serveis. Folre. S’ha renovat amb l’O. H. St. Joan de Déu: ampliació d’horaris,  servei de menjador, cap de setmana... Amb l’augment d’usuaris hi ha dificultats de convivència. 

Esplai. Hi ha la intenció que els adolescents coneguin i col·laborin en els serveis socials de la Parròquia. Se’ls proposa també la recollida de medicaments pro-Veneçuela. 

Reforç educatiu. Ja ha començat el grup de secundària amb dos educadors. 

Justícia i Pau. Amb la nova llei de centres de culte, les comunitats religioses tenen dificultats per complir la normativa. La presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2020 serà el 19/11 a Can Pepus. 

Llar de Maria. Més endavant un membre vindrà  al Consell Parroquial a informar. També s’ha creat el grup de coordinació dels locals parroquials.

Jóvenes de San José. Continua sortint a fer el recorregut per atendre persones en  situació de sense llar, cada quinze dies.

Pastoral dels sords. Es planteja la continuïtat. Parlarem amb els qui poden fer difusió.

Cloenda 150è aniversari. Es farà a la missa d’11h del diumenge 24/11, i que comptarà amb la participació de l’Orfeó Badaloní. Els diferents grups han de preparar les ofrenes. Es donarà un record i hi haurà piscolabis.

Campanya economia. Trobareu l’explicació a continuació.

Columbari. Un cop beneit i inaugurat ja està en funcionament. Per demanar  columbaris s’ha de fer a través de Pompas Fúnebres de Badalona.

Calendari. Properes celebracions: el 30/11, 9:30 a 13:00, tindrem el recés d’Advent i al vespre hi haurà la missa d’enviament per als peregrins que viatgen a Terra Santa. La missa dels aniversaris de casament serà el 29/12, a les 11h i la data de la missa per la Pau està pendent de confirmar per l’Esplai.

Altres: Es proposa fer espai davant dels primers bancs de l’església, per tal que s’hi puguin posar les persones amb cadira de rodes. Cal actualitzar les comunicacions de la Parròquia a través de les xarxes socials.

NOVEMBRE: CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

El dimecres 18 ens unim a la Cadena de pregària per les vocacions de Catalunya. Les misses i la pregària del dia tindran aquesta intenció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada