2019-11-10

Diumenge XXXII de Durant l'any


JORNADA DE GERMANOR 2019
“Sense tu, no hi ha present. Amb tu, hi ha futur”

CREURE EN LA RESURRECCIÓ

La Paraula de Déu d’aquest diumenge ens posa davant la fe en la Resurrecció. És el fonament i sentit de la vida cristiana. Inclús alguns són cridats al testimoni d’aquesta amb el martiri com ens parla la primera lectura. Aquest possible diàleg de dos nadons bessons que esperen el naixement ens il·lumina sobre la nostra fe en la resurrecció.

«En el ventre d'una mare hi havia dos nadons. Un va preguntar a l'altre: - “Tu creus en la vida després del part?” L'altre va respondre: - "És clar que sí. Hi ha d'haver alguna cosa més. Potser som aquí per preparar-nos per al que vindrà més tard ". - "Ximpleries", diu el primer. "No hi ha vida després del part. ¿Quina classe de vida seria aquesta? ". El segon diu: - "No ho sé, però hi haurà més llum que la que hi ha aquí. Potser podrem caminar amb les nostres pròpies cames i menjar amb les nostres boques. Potser tindrem altres sentits, que no podem entendre ara ". El primer va contestar: - "Això és un absurd. Caminar és impossible. I menjar amb la boca? ¡Ridícul! El cordó umbilical ens nodreix i ens dóna tota la resta que necessitem i és massa curt. La vida després del part és impossible". El segon va insistir: - "Bé, jo penso que hi ha alguna cosa i tal vegada sigui diferent del que hi ha aquí. Potser ja no necessitem d'aquest tub físic". El primer va contestar: - "Ximpleries, llavors per què ningú mai no va tornar d'allà? El part és la fi de la vida i en el post part no hi ha res més enllà de la foscor, silenci i oblit. Ell no ens portarà a cap lloc. - "Bé, jo no ho sé", diu el segon "però amb seguretat anem a trobar-nos amb la mare i ella ens cuidarà". El primer va respondre: - "Mare ... tu realment creus en Mamà? Això és ridícul. Si Mamà existeix, llavors, on és ella ara? ". El segon diu: - "Ella és al voltant nostre. Estem per ella. D'ella, nosaltres som. És en ella que vivim. Sense Ella, aquest món no seria i no podria existir ". Diu el primer: - "Bé, jo no puc veure-la, llavors, és lògic que ella no existeix". El segon li respon a això: - "De vegades, quan tu estàs en silenci si et concentres i realment escoltes, tu podràs percebre la seva presència i escoltar la seva veu amorosa allà dalt"».




            En Acció 

CONFERÈNCIA SOBRE EL PAPA A BADALONA

La setmana propera es celebra un congrés a Barcelona sobre l’aportació del Papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església. Serà del 12 al 14 de novembre en el seminari. En el marc d’aquestes jornades hi haurà unes conferències en les parròquies a càrrec de ponents força coneixedors del Papa. Una d’aquestes es farà a la Parròquia de Santa Maria de Badalona, el dimecres 13, a les 20 h. La impartirà Andrea Tornielli, director de comunicació del Vaticà, l’anomena’t periodista del Papa, amb el tema: “L’estil comunicatiu del Papa Francesc”.

EL COLUMBARI DE LA PARRÒQUIA DE SANT JOSEP

Aquest divendres hem beneït i inaugurat el Memorial del Sagrat Cor de Jesús. És un espai de repòs per a les cendres dels difunts i pel recolliment de les famílies. Consta de 80 columbaris amb capacitat doble cadascun. Es troben a l’entrada de la Capella del S. C. de Jesús. La seva administració va a càrrec de Pompes Fúnebres de Badalona. Teniu una oficina al c/ Francesc Layret, 84. Allà us informaran i podreu demanar aquest servei.

CELEBRACIÓ DEL FINAL DEL 150è ANIVERSARI

El 24 de novembre, Solemnitat de Crist Rei de l’univers, celebrarem el final del 150è. Som convidats a la missa de les 11 h per donar gràcies per aquest aniversari. Hi participarà l’Orfeó Badaloní i demanem a tots els grups que hi facin una ofrena.

RECÉS D’ADVENT I MISSA DE L’ENVIAMENT A TERRA SANTA

El dissabte 30 de novembre,  de 9:30 a 13:00, tindrem el recés d’Advent. a la Providència. Ens acompanyarà la benedictina Gna. Teresa Furest.

Al vespre d’aquell mateix dissabte 30, en la missa de les 20 h, celebrarem l’enviament dels pelegrins que marxen el dia següent a Terra Santa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada