2019-10-27

Diumenge XXX de Durant l'any


El que de veritat compta per a Déu

Les lectures d’aquest diumenge revelen quelcom fonamental de la nostra fe. El que compta per a Déu. El que és important per a ell. La primera lectura, del llibre de Sira, ja explica que ell és misericordiós amb els febles i pobres. Déu no té en compte el prestigi o poder que els homes puguin tenir en vida, sinó que escolta la pregària dels necessitats. Ell no es deixar enganyar ni subornar, sinó que està atent al clam dels febles. Els més importants són els innocents i oblidats.

Sant Pau també dona testimoni de com es va trobar sol davant el tribunal que el va jutjar, però Déu el va assistir i li va donar forces. Expressa la confiança que el salvarà de la gola del lleó i el guardarà pel seu regne. De nou, Déu al costat del feble que demana la seva ajuda.

I a l’evangeli, Jesús explica una paràbola que explicita això mateix. I alhora desacredita la pretesa justícia de les persones que es creuen justes i que menyspreen els altres. Posa l’exemple d’un fariseu que es vanagloria de complir la llei en allò que comporta fer-se veure i quedar bé davant els altres. I alhora, no parla d’obres de caritat o misericòrdia. En canvi el publicà, té consciència de pecador i ho manifesta quedant-se lluny i sense atrevir-se a aixecar els ulls. Només demana la misericòrdia de Déu.

La conclusió final presenta de forma antitètica l’orgull i l’humilitat, per explicar que el creient ha de ser humil, ja que no és per les pròpies obres que ens salvem, sinó pel reconeixement de la nostra condició de pecadors i per l’acolliment de la fe i l’amor en Jesucrist. És el que de veritat compta per a Déu.


          
  En Acció 

ARRIBA EL NOVEMBRE: FINAL DE L’ANY LITÚRGIC

Tots Sants, divendres 1, amb horaris dels diumenges amb la missa de les 20 h del dijous 31. La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel Cementiri Vell de Badalona amb el Cos de Portants, a les 12:30 h.

Commemoració de tots els Fidels Difunts, dissabte 2, missa a les 11h i a la Providència, missa a les 10 h.

Missa per a tots els difunts de Badalona. Serà el dilluns 4. Organitza Pompas Fúnebres de Badalona.  Serà a les 20 h, a Santa Maria.

Benedicció i inauguració de la rehabilitació de la capella del Sagrat Cor de Jesús amb el Columbari. Serà el divendres 8, a les 20 h. Començarem amb la missa pels difunts de la parròquia.

Conferència: “L’estil comunicatiu del Papa Francesc” d’Andrea Tornielli, director de comunicació del Vaticà. Dimecres 13, a les 20 h a la Parròquia de Santa Maria de Badalona.

Celebració  del final del 150é aniversari, Solemnitat de Crist Rei, últim diumenge de l’any litúrgic. Serà al 24 amb la missa de les 11 h. Hi participa l’Orfeó Badaloní i demanem a tots els grups que hi facin una ofrena.

Recés d’advent. El dissabte 30, al matí, de 9:30 a 13:00, i el farem a la Providència. Ens acompanyarà la benedictina Gna. Teresa Furest, filla de la parròquia i ben coneguda per tots.


Missa de l’enviament a Terra Santa

En aquell mateix dissabte 30, en la missa de les 20 h, celebrarem l’enviament dels pelegrins que marxen el dia següent a Terra Santa.




DOMUND

A la col·lecta per les missions es van recollir 1.120,66 €.

NOUS SERVEIS PARROQUIALS

Ja està en marxa el reforç educatiu per adolescents. Es troben dimecres i divendres, de 17 a 19 h. També la Llar de Maria. Necessitem voluntaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada