2019-10-06

Diumenge XXVII de Durant l'any



Què vol dir tenir fe?

Avui, amb els apòstols aprenem a demanar: Senyor doneu-nos més fe. Però per què demanem més fe? Què vol dir tenir fe? A vegades ho plantegem com una motxilla pesada que hem de portar que ens dóna aliment pel camí per ser fidels. La fe va més enllà. És viure de manera que estem amb Déu i fem allò, que no sols perquè Ell ens ho demana, sinó que és el que és bo, és veritable i és bell. És viure en harmonia amb la creació, amb el pla de salvació del seu creador, que es concreta en la missió i estar en la comunió amb ell. Per això primer el Senyor ens diu que si tinguéssim una mica de fe podríem moure moreres i plantar-les en el mar. Amb això ens vol dir, que la nostra fe ha de ser viva i activa. I que no es tracta de quantitat sinó de qualitat, que es viure amb Déu. És llavors que passen coses, hi ha miracles, i tot canvia al nostre voltant. Perquè si estem amb Ell no hem de tenir por de res i ho tenim tot.
I a continuació, ens concreta què vol dir viure així. Vol dir fer allò per al que hem estat creats, que és estimar com Déu ens estima. Fer allò pel qual hem estat fets. Que la nostra vida sigui instrument de pau, de bé, de servei als altres. No podem demanar res més. Fer allò per al qual hem estat creats. I això és tenir fe. En català diem: aquest noi no creu. Que vol dir que no fa el que ha de fer, ser obedient als pares. Nosaltres també no tenim fe quan no actuem en conseqüència al que creiem. Perquè no actuem segons la nostra adhesió i comunió amb el Senyor. La qual hem d’alimentar i augmentar. Perquè tota amistat i relació humana s’ha de cuidar. Tinguem cura de la nostra fe, això és la nostra vida de creure en el Senyor i de manifestar el que creiem amb el nostre testimoni.



  En Acció 

Consell Parroquial 1/10/2019 


Novetats. Els joves és l’eix del Pla Pastoral Diocesà que seguirem aquest curs. El pelegrinatge a Terra Santa marcarà el nostre curs i serà el tema de les misses familiars. Tindrem un nou seminarista: Iñigo de Alfonso. Ja l’anirem coneixent. S’estudia la possibilitat de reprendre els sopars de diàleg de diferents edats.

Informacions diferents grups. Catequesi. La catequesi familiar passa als dissabtes al vespre, en lloc del diumenge, i participaran en la missa de les 20h. Comencem amb una sortida a St. Jeroni de la Murtra, el 6/10. Aspirantat. Comença aquest dissabte 5/10 amb una sortida a Can Solei. Justícia i pau demana que treballem per ser una eco-parròquia.

Nous projectes Càritas. L’O.H. St. Joan de Déu assumeix la gestió del Folre, que esdevé un centre obert. Inclourà esmorzar, dinar i sopar. Projecte Llars Horitzó, per a persones grans i amb vellesa prematura. Està previst per principis de 2020. El Reforç Educatiu s’amplia a estudiants d’educació secundària. Necessitem voluntaris per cobrir aquests serveis.

Cloenda 150è. És farà a la missa d’11h del diumenge 24 de novembre. Comptem amb la participació de l’Orfeó Badaloní. Proposem que cada grup parroquial faci una ofrena. Farem un piscolabis i volem donar un record.

Columbari. Va avançant i el volem inaugurar al voltant de l’1 de novembre.

Situació Centre Parroquial. Estem a l’espera que el bisbat faci una proposta de reforma. Una gestora està vetllant pel seu  funcionament.

Altres. Campanya arxiprestal pro-Veneçuela. Es demana també la implicació de l’Esplai en portar medicaments.  Aquest diumenge els salesians celebren les promeses de tres nous Salesians Cooperadors. Ens alegrem i preguem per ells.

AGENDA

El dimarts 8, a les 20 h, celebrarem la missa exequial per  Mn. Jesús Sanz García. La presidirà Mn. Enric Termes.

El diumenge 13 celebrarem el 74 aniversari de la Consagració del Temple parroquial de Sant Josep. Ho farem a la missa d’11.



Cap comentari: