2019-10-20

Diumenge XXIX de Durant l'any


DOMUND 2019

BATEJATS I ENVIATS


Avui celebrem la Jornada Mundial de les Missions. És un Domund molt especial, emmarcat en aquest Mes Missioner Extraordinari d'octubre de 2019, al qual ens ha convocat el Papa Francesc sota el lema "Batejats i enviats: l'Església de Crist en missió en el món". I ens convida a celebrar-ho amb motiu dels 100 anys de Maximum illud, el gran document missioner de Benet XV. El Sant Pare vol que despertem en nosaltres la consciència de la missió ad gentes i reprenguem amb nou impuls la responsabilitat de tota l'Església a proclamar l'Evangeli a tots. La urgència d'aquest anunci ens exigeix ​​una autèntica "conversió missionera", per complir el mandat pasqual de Jesús: "Aneu per tot el món i anuncieu l'Evangeli" (Mc 16,15). 

El lema "Batejats i enviats" ens parla que tots hem estat cridats a caminar pel món portant al cor, als llavis i en la vida el més preciós regal: la Bona Nova de Jesús. Tots els batejats -i, entre ells, per descomptat, els joves- hem d'omplir de passió missionera la nostra vida. El nostre mirall són els missioners, que es lliuren als més pobres perquè tots els racons del món on hi ha foscor s'omplin de la llum i el goig que projecta la presència del Ressuscitat. 

La primera lectura ens recorda que la missió de l'Església està sempre amenaçada; tot i així, "l'ajuda em vindrà del Senyor, que va fer el cel i la terra" respondrem amb el salm. Per això va enviar Déu el seu Fill; per la seva creu, "el mal és derrotat per l'amor d'Aquell que mor per nosaltres" D'això donen testimoni les Sagrades Escriptures, que són "la saviesa que condueix a la salvació per mitjà de la fe en

Crist Jesús" com ens recorda la segona lectura i fonament de la missió. L'evangeli insisteix que "l'eficàcia de l'oració contínua, de la súplica constant, de la recerca insistent de l'amor per la veritat i la justícia, forja el deixeble en la missió". 

Illuminare, DOMUND 2019


  En Acció 

VOLUNTARIS MISSIÓ PARROQUIAL

Ja hem començat el curs i necessitem voluntaris. Sobretot pel reforç educatiu: per donar el berenar i per a l’ajuda escolar. I també per l’acollida en l’església, especialment pels horaris de les tardes. Només que tingueu una hora lliure a la setmana la podeu oferir per aconseguir que el temple estigui obert i a punt per a tothom.

CAMPANYA ARXIPRESTAL HUMANITÀRIA PER VENEZUELA.

Continuem amb la campanya que promou, entre altres, la Cartoixa. En concret, recollim medicaments, menjar que es conservi i articles de primera necessitat. Ho podeu portar a la parròquia. Els donatius els podeu ingressar a: ES 330019 00 6505 4128000280.

TROBADA PER PREPARAR EL PELEGRINATGE A TERRA SANTA

El dimecres 23, a les 18:30 h, ens trobarem en els locals parroquials. Anem a Terra Santa un bon grup de pelegrins, parroquians i amics, de l’1 al 8 de desembre. D’aquests un grup allarga el viatge fins al 12. 

AGENDA

En el mes de novembre guardeu-vos aquestes dates importants.
El 8, beneirem i  inaugurarem la capella del Sagrat Cor de Jesús amb el Columbari, serà després de la missa de les 20 h que dedicarem als difunts de la parròquia.
El 24, Solemnitat de Crist Rei, últim diumenge de l’any litúrgic, celebrarem el final del 150é aniversari de la parròquia, amb la missa de les 11 h.
El 30, al matí, hi haurà el recés d’advent, que farem a la Providència. Ens acompanyarà la benedictina Gna. Teresa Furest, ben coneguda per tots. En aquell mateix dissabte, en la missa de les 20 h, celebrarem la missa de l’enviament a Terra Santa.