2014-03-30

 

30 de març de 2014                                 Nº.12

DIUMENGE QUART DE QUARESMA

SEGON DIUMENGE DE CATEQUESI BAPTISMAL

JESÚS ÉS LA LLUM

En el Gènesi, el primer que Déu crea és la llum, i després també descriu l'inici de la lluita entre la llum i la tenebra, el pecat del món. Aquesta lluita ha arribat al final amb la victòria definitiva amb el dia del Crist. Serà el dia de la llum pels qui vulguin veure, pels qui es deixin guarir i il·luminar, pels qui vulguin creure. L'evangeli del cec de naixement no és sols el relat d'un miracle, sinó que cal llegir-lo en clau de preparació o renovació baptismal en el camí cap a la Pasqua. Creure en Crist és caminar cap a la llum i la Pasqua és la festa de la llum.

El baptisme és el sagrament de la il·luminació, llum pel nostre esperit, llum pel nostre cor, pels nostres sentiments, per les nostres decisions, per la nostra raó...Per això ens fa viure com a fills de la llum. Aquest relat ens senyala un itinerari o camí, una descripció del procés de la fe, d'apropament a la llum total, a la llum que és Jesús el Crist. Com el cec som cridats a passar d'una situació de ceguesa personal a una situació d'il·luminació vital.

 

 

v Revisem en quines ocasions les malalties, els sofriments..., conscientment o inconscientment les hem atribuït al càstig de Déu, en lloc d'obrir-nos al misteri de com Déu actua en tots i cadascú?

v Quines realitats o desigs ens enceguen més? Fem prou per sortir de les nostres cegueses?

v Hem sabut donar raó de la nostra fe? Quines pors hem tingut?

v Quan hem apartat de nosaltres aquells que ens qüestionaven amb la seves reflexions o manera de viure?


 

 

 

 


     En Acció

 

SOPAR DE LA FAM PER QUARESMA

El divendres 4 d'abril hi haurà el "Sopar de la fam" de la nostra parròquia organitzat per Justícia i Pau de Badalona. Ens trobarem a les 21 h a la sala de vídeo dels locals parroquials. En aquesta ocasió ens farem ressò d'una iniciativa solidària que s'ha engegat en el nostre barri. El president de l'Associació de veïns del centre: Josep Soler Amigó, ens parlarà d'aquesta acció engegada que es diu: Veïns x veïns, que té la finalitat d'establir relacions de veïnatge per ajudar les famílies del nostre barri que estan patint més la crisi. Després, com sempre, compartirem una mica de pa amb oli i aigua i podrem aportar el que ens costaria un sopar a casa o on vulguem. El que es reculli anirà per famílies necessitades.

 

101 ROMERIA A MONTSERRAT: 30/05-1/06

Comencem a preparar la romeria cap-i-cua a Montserrat. Volem tornar a viure cada any l'experiència renovada i alegre de la 100 romeria. Per això ja s'ha posat a treballar una comissió per aquest fi. Anirem de romeria del 30 de maig a l'1 de juny. Us anunciem que les inscripcions seran el dimecres 9 i el dijous 10 d'abril, de 16:30 h a 18 h. Us podeu apuntar pel cap de setmana o per pujar el diumenge.

 

CAMPANYA PER LA REPARACIÓ DE L'ORGUE: CD+DVD

Hem editat un CD d'un concert d'orgue pel nostre músic Jordi Membrado que va acompanyat d'un DVD de fotografies de la història i art de la nostra parròquia i de celebracions que hem viscut al llarg del 2013. Cada pack, produït per YOUFAITH TV el podem adquirir amb un donatiu mínim de 15 €. És un bon regal per escoltar bona música del nostre orgue de tubs i tenir un bon recull fotogràfic de la nostra història que us farà emocionar.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada