2014-03-08

9 de març de 2014                                   Nº.9

DIUMENGE PRIMER DE QUARESMA

TEMPTACIONS DE JESÚS, TEMPTACIONS DE L’ESGLÉSIA

En el passatge de les temptacions en el desert, Mateu ens presenta a través de Jesús com l’Església haurà de superar les temptacions que se li presentin. Tota la vida de Jesús és un plantar cara al mal, fins al moment decisiu en la Passió, de la qual en sortirà vencedor en la Resurrecció. També, en la lluita contra nosaltres, els seguidors de Jesús, el temptador assetja el nostre cor, i el cor de la nostra comunitat i grups, provant de capgirar-nos i tornar-nos contra nosaltres mateixos, el Cos de Crist.

Cal resseguir com es dóna en nosaltres mateixos aquest camí de les temptacions. Cal que siguem conscients que cadascuna d’elles pot prendre mil formes diferents.

 

 

Per meditar aquesta primera setmana de quaresma

 

1.   Quines són les nostres situacions de desert, aquelles en què som posats a prova?

2.   De quines maneres som temptats de servir-nos del nostre poder per dominar els altres, sotmetre’ls al nostre voler o condemnar-los?

3.   Quines preteses necessitats materials ens distancien de viure l’Evangeli a fons?

4.   Quines temptacions posem a Déu:

“com ho pot permetre...”, “que no fa res...”?

5.   Fins a quin punt ens pesa i condiciona el que la gent pugui pensar de nosaltres?

6.   Quins són els déus que ens fem i adorem, i que ens fan girar l’esquena a l’Evangeli?

7.   Quins camins, no evangèlics, estem temptats de seguir perquè l’Església aconsegueixi més èxit?

 

 

 

 


     En Acció

FESTA DE SANT JOSEP

El proper dissabte, 15 de març hi haurà el sopar de germanor. Ja us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial. Dir-vos que l’Aspirantat està preparant una calçotada solidària pel dinar del mateix dissabte.

 

CONFERÈNCIA QUARESMAL

Serà el divendres, 14 de març, a les 20'30 h, a l’Església de Sta. Maria. ”Pastors amb olor d'ovella”, per Mn. Josep M. Turull i Garriga, rector del Seminari Conciliar de Barcelona i canonge de la Catedral Bcn.

 

CINE FÒRUM AL MÀGIC: JO CREC

Presentació de la pel·lícula en tres dimensions: “Jo crec”, 29 de març, a les 19:30 h, al Màgic. És una obra per admirar-nos i emocionar-nos de la bellesa de la fe. Us animem que hi aneu i que porteu algun amic, parent, company, més allunyat, que li pugui fer bé.

 

RESUM CONSELL PARROQUIAL: 4-3-2014

Dels grups i serveis es va informar sobre el nou servei d’urgències de Càritas, Ajuntament i Roca i Pi, per transeünts que es presenten  a les parròquies, ja que la Casa del Bisbe Carrera, ja no té places per aquesta finalitat. A més es va parlar sobre: la reunió de litúrgia; la calçotada per Sant Josep i la participació a la Joresco de l’Aspirantat; la tasca iniciada per la Pastoral de la Salut; i, la consolidació del grup d’acollidors de baptismes. Es va valorar molt positivament el curset sobre educació sexual per adolescents  i el curset pre-matrimonial que s’ha dut a terme recentment a la nostra parròquia. Per una major informació i coneixement dels grups i serveis parroquials, es va decidir de fer unes comunicacions dels diferents actes i esdeveniments que es van duent a terme a través del Power Point, i que podrien tenir reflex en el Newsletter, el dia que funcioni. Per aquest objectiu, també hi ha la possibilitat d’actualitzar el tríptic informatiu de la parròquia. Es va aprovar el tancament econòmic del 2013, valorant el major equilibri pressupostari que s’ha aconseguit aquest any. Respecte a les reformes per aquest any, es van presentar la dels serveis sanitaris de l’església, per poder atendre millor el reforç escolar i el culte; i les de l’entrada de l’Aspirantat. Es va recordar que ha de començar a funcionar la comissió de la romeria a Montserrat, entre altres.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada