2014-03-23

23 de març de 2014                                 Nº.11

DIUMENGE TERCER DE QUARESMA

PRIMER DIUMENGE DE CATEQUESI BAPTISMAL

JESÚS COM AIGUA VIVA

En l'evangeli de la Samaritana trobem la recerca universal i necessària de la humanitat, de tants cansats i assedegats de vida que els satisfaci més i els doni pau interior.  Així trobem també la resposta: la catequesi sobre l'aigua viva que és Déu. Descobrir Déu, trobar Déu és trobar la salvació, o el remei a la nostra vida de penes i ansietats.

De nou, arriba Crist avui, al nostre costat, i arriba per trobar-nos i descobrir-nos que Ell és el qui sacia la set. Nosaltres estem tan insatisfets perquè sempre ens quedem amb allò que ens deixa buits i perduts. Ell dóna a la samaritana, i ens dóna a nosaltres, la gran catequesi que hi ha un altre vida, hi ha un altre tipus d'aigua, per sempre, gratuïta, sense restriccions, permanent, que ens dóna la vida veritable, la vida eterna. A les nostres preguntes i recerques de pau i vida plena, Jesús ens respon amb claredat: Sóc jo, qui et parla.

 

 

 

 

v Què li donem nosaltres al Senyor, perquè ell ens pugui trobar?

v Per què estem tan assedegats, tan perduts i necessitats?

v Hem fet l'experiència de prendre l'aigua viva que el Senyor ens dóna, l'aigua que es converteix en un sortidor de vida per als altres?

v A quantes coses estem lligats? Quins són els nostres falsos matrimonis, o ancoratges o vinculacions?

v Anem a Déu a buscar miracles i aconseguir coses, ho anem a cercar humilment i amb agraïment, la frescor de l'aigua viva, que és Déu mateix?

 

 

 


     En Acció

RECÉS DE QUARESMA

El tindrem el 29 de març, al monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Ens ajudarà a meditar, el P. Jesús Renau, jesuïta, mestre espiritual de casa nostra, que viu a la nostra ciutat, que reflexionarà sobre el missatge del Papa Francesc. Ens portem el dinar i portem per compartir. Els qui hi vulgueu assistir ja us podeu inscriure a la sagristia o al despatx parroquial, i digueu-nos si teniu places disponibles de cotxe.

 

CAMPANYA PER LA REPARACIÓ DE L'ORGUE: CD+DVD

Hem editat un CD d'un concert d'orgue pel nostre músic Jordi Membrado que va acompanyat d'un DVD de fotografies de la història i art de la nostra parròquia i de celebracions que hem viscut al llarg del 2013. Cada pack, produït per YOUFAITH el podem adquirir amb un donatiu mínim de 15 €. És un bon regal per escoltar bona música del nostre orgue de tubs i tenir un bon recull fotogràfic de la nostra història que us farà emocionar.

 

ESTRENA PEL.LÍCULA  "JO CREC" AL MÀGIC, 29 MARÇ, 19:30

Presentació i estrena: "Jo crec", al MEGACINE BADALONA en 3D. Hi participaran: Mn. Jaume Aymar, director Catalunya Cristiana i Ràdio Estel i degà F. Filosofia URL, Mn. Armand Puig, degà FTC, Tomàs Molina (TV3) i Vicenç Vila, director de la pel·lícula. És una obra per admirar-nos de la bellesa de la fe. Us animem que porteu algun amic, parent, company més allunyat, que li pugui fer bé. Ja són a la venda les entrades. Ho podeu fer per internet: Ticketmaster: CINE-Megacine Badalona.

 

RETAULE I MISTERI DE SANTA MARIA VESTIDA DE DOL.

El divendres 28, a les 20'30, a Santa Maria, la Congregació dels Dolors torna a representar aquest acte sacramental. Tots hi som convidats a aquesta celebració en la que s'utilitzen tot de recursos escènics, musicals, literaris, coreogràfics…per tal de propiciar l'oració comunitària.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada