2014-03-04

2 de març de 2014                                   Nº.8

DIUMENGE VUITÈ DE DURANT L’ANY

BUSQUEU DÉU PER DAMUNT DE TOT

Arribem al final del Sermó de la Muntanya, just abans de començar la quaresma, amb una recomanació del Senyor molt apropiada pel nostre temps: No us neguitegeu per la vostra vida. Tothom està d’acord que vivim el temps del neguit: de l’angoixa, de les pors... de les preocupacions excessives pels diners, el futur, la seguretat... I també, com mai, sembla que a nivell de societat estem lluny de Déu. Dic que sembla, perquè cada temps ha tingut els seus aspectes positius i negatius quant a ambient religiós. Però aquest temps destaca perquè s’ha fet més difícil l’accés a l’espiritualitat cristiana, a tenir una relació més continuada de coneixement, pregària i disponibilitat a Déu. El món de les presses,  de l’excessiu i superflu consum i de la complerta oferta de distraccions que omplen tot el nostre temps i impedeixen la mínima reflexió de les coses, ofeguen aquesta possibilitat de relació personal amb el nostre Déu. I és així que apareixen els neguits, les pors i l’angoixa excessiva per la vida, perquè res del món podrà omplir el cor de les persones per satisfer les seves aspiracions i necessitats. Buscar Déu i treballar pel seu Regne és l’únic que pot donar-nos la pau. L’única preocupació hauria de ser cercar allò que és de justícia, que és el bé, que és la veritat, i nostre Senyor Jesucrist fa possible que ho trobem i ho visquem. Així tota la resta prendrà el seu lloc i la nostra vida trobarà sentit i trobarà satisfetes les seves necessitats. El Senyor, ens dóna la clau per començar la quaresma. El Pare del cel, sap molt bé la necessitat que tenim. Aprofitem aquest temps per cercar-lo i deixar-nos estimar i treballar per ell. Perquè ell és l’únic que pot omplir el nostre cor. Com diu Sant Agustí: “Ens heu fet per a vós i el nostre cor no descansa fins que no troba repòs en vós"


     En Acció

 

 

 

 


PROGRAMA DE QUARESMA 2014

 

Dimecres de cendra, 5 de març, imposició de cendra en totes les misses.

Conferències: a les 20'30 h, a l’Església de Sta. Maria

7 de març: “Hem d'obrir les portes i com Crist vivent sortir al carrer”, Mn. Salvador Bacardit i Fígols, vicari episcopal de la nostra zona Pastoral i delegat de Càritas Diocesana.

14 de març: ”Pastors amb olor d'ovella”, Mn. Josep M. Turull i Garriga, rector del Seminari Conciliar de Barcelona i canonge de la Catedral Bcn.

Recés de quaresma: el 29 de març, al Monestir de S. Jeroni de la Murtra, amb el P. Jesús Renau.

Cine Forum: Presentació  de la pel·lícula en tres dimensions: “Jo crec”, 29 de març, a les 19:30 h, al Màgic.

Sopar de la Fam:  4 d’abril, a les 20:30 h

Celebració comunitària del Perdó: el dilluns sant, 14 d’abril, a les 20:00 h. La missa serà a les 19:30 h.

Pregària de Vespres: de dilluns a divendres, a Sant Josep. Els dijous la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h.

Exposició del Santíssim: Cada dijous, a les 19 h, estona de meditació quaresmal davant del Senyor amb el res del rosari.

Via Crucis: Cada divendres després de la missa de les 11 h. i els diumenges a les 18 h, amb el res del rosari.

 

 


Festa de Sant Josep

 

Sopar de germanor: 15 de març

Missa solemne: 19 de març, 20 h. A continuació concert Coral Betúlia.

Gincama infantil organitzada per l’Aspirantat: 22 de març.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada