2014-02-22

23 de febrer de 2014                                       Nº.7

DIUMENGE SETÈ DE DURANT L'ANY

Un pas més i definitiu

Fem un pas més. La llei de talió, que consisteix a fer sofrir al delinqüent un dany igual al que ell ha causat, que apareix en l'Escriptura per impedir la venjança o el càstig il·limitat, és aquí capgirada completament. Davant de les injustícies, l'afirmació de Jesús és absolutament sorprenent.

Ell no proposa adaptar el talió per fer-lo més humà, perquè no vol simplement millorar el sistema del món, que és mercantilista o d'intercanvis. La seva proposta és d'una altra mena, és la visió d'un món nou. Convida a fer un pas més, però definitiu, revelador, veritable: ser com Déu. La persona humana ha de ser com Déu. Ésser misericordiós, ser generós, estimar..., ser bons del tot com és el vostre Pare celestial. La conducta humana ha de ser signe del Regne de Déu, una realitat amarada de pau i justícia. Les respostes de Jesús són paradoxals. Presenten una cosa nova, que va més enllà de les competències de les corts de justícia i d'un món com el nostre on la generositat és mesurada. És el pla de les benaurances. El pla de Déu. Ens força a pensar en com Déu es manifesta amb uns valors completament sorprenents i amb un punt de partença completament nou en les relacions humanes. El de l'amor. El seu, l'únic veritable, que val la pena de seguir i que respon a les necessitats del nostre món. Tant de bo que junts puguem fer un passet més, al menys, en aquesta direcció que ens senyala l'evangeli.


     En Acció

 

ADMISSIÓ A ORDES

El dimecres, dia 26 de febrer, a les 8 del vespre, el Marc Labori Bau serà admès als ordes. Serà a la capella del seminari, de mans del Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach, juntament amb dos seminaristes més. Aquest és el ritus pel qual l'Església reconeix la vocació presbiteral del candidat a ser ordenat. Ens convida a pregar per ell.

 

CAMPANYA DE LA PASTORAL DE LA SALUT

Posem aquesta campanya sota l'empara de la M.D. Lourdes. Volem conscienciar-nos sobre l'atenció pastoral dels malalts i persones impossibilitades. Cal que tots ens sentim responsables tant com a visitadors i col·laboradors, com a malalts, i que tots sentim que pertanyem a la comunitat cristiana. En el full informatiu, que trobareu a l'entrada de l'església, us comuniquem que busquem col·laboradors per participar-hi i la manera de posar-vos en contacte amb la parròquia. I també, que necessitem la col·laboració de tots per fer-nos saber els casos de persones que estan malaltes o que no es valen per si mateixes del nostre barri. Les  visitarem per veure com els podem fer costat i portar-los la comunió.

 

CAMPANYA CONTRA LA FAM I PROGRAMA QUARESMA

En aquesta campanya vam recollir 1.170 €. Tenim pendent el "Sopar per la fam" que l'hem programat pel divendres 4 d'abril. La setmana propera us anunciarem el programa de quaresma. Per ara us avancem que ja us podeu reservar les conferències quaresmals, que seran els divendres 7 i 14 de març, a les 20:30 h, a l'església de Sta. Maria. La primera, "Hem d'obrir les portes i com Crist vivent sortir al carrer", la donarà Mn. Salvador Bacardit, vicari episcopal i delegat de Càritas Diocesana. El recés serà el 29 de març a S. Jeroni de la Murtra, i el donarà el P. Jesús Renau.

 

EL COS DE PORTANTS

És una associació de fidels molt tradicional a Catalunya que la tenim ubicada a la nostra parròquia. S'encarrega de portar els anomenats "Cristos grossos" del nostre arxiprestat en els actes de la quaresma i de la Setmana Santa: els Via Crucis, la processó del Silenci, la benedicció del diumenge de rams... Necessitem fidels que hi participin, per les diferents funcions i tasques que hi ha. Els qui estigueu interessats poseu-vos en contacte amb Mn. Andreu o amb el president de l'associació, Sr.Pere Gual.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada