2014-02-08

9 de febrer de 2014                          Nº.5

DIUMENGE CINQUÈ DE DURANT L’ANY

Mans Unides, Campanya contra la fam

La paraula de Déu ens recorda la nostra missió en aquest món, que és ser per als altres, ser per a servir, ser per estimar, tal com Déu ens estima. I així junts fer aquest món que tots volem, dur a terme el projecte comú d’un món nou. L’evangeli és clar, no hi ha doble, triple o múltiple via, només hi ha una via, un camí que és que la nostra vida es desenvolupi per allò que estem cridats a ser i a fer. Ser sal per a donar gust a la nostra vida i la dels altres: donar alegria, bon humor, crear comunió i fraternitat, preguntar-nos a cada moment què podem fer més per als altres, pels que estan al nostre costat i per als de més lluny, pel nostre món.  Ser llum per orientar, guiar, mostrar el camí veritable, el que val la pena de seguir, sentir-nos responsables dels altres, preocupar-nos de donar bon exemple i que tota la nostra vida sigui com una llum que es pugui posar en un lloc que il·lumini i faci servei.  Però alhora recordem avui, i en cada eucaristia de cada setmana, que això per a nosaltres és molt difícil  i complicat, per no dir impossible. Com ens diu Isaïes,  necessitem l’ajuda del Senyor, que sempre que l’invoquem ens respon: “Aquí em tens”, i si participem del seu voler de bondat i justícia, omple la nostra foscor  de llum i el nostre capvespre de claredat.  Com ens diu Sant Pau, necessitem la fe que no es fonamenta en la saviesa dels homes sinó en el poder de Déu. Recuperem el sentit de la nostra vida i adonem-nos del que podem fer per als altres, però alhora buscant l’ajuda de Déu, que ens il·lumina i ens dóna força. Mans Unides, ens recorda avui que el món nou que volem és un projecte comú i depèn de tots.


En Acció

CONSELL PARROQUIAL: 4-02-14

Vam valorar positivament les celebracions i els actes de Nadal. Es va decidir no moure l’hora de la Missa del Gall, davant de l’oferta d’altres horaris que hi ha. Per la celebració dels aniversaris pel dia de la Sagrada Família, va sortir una comissió que contactaria amb els matrimonis que han passat per la parròquia i que ho celebren el 2014. Vam decidir potenciar el signe de la llum de la pau en vinculació amb l’esplai i la missa de la pau, i felicitem el grup de pares de la catequesi que han fet el pessebre a l’església.

Es va informar sobre el nou grup de Pastoral de la Salut: volen potenciar l’atenció als malalts i a portar-los la comunió; i, s’està preparant un tríptic explicatiu que es vol presentar el 16/2, en el qual celebrarem la M.D.Lourdes, amb la Delegació de Badalona de l’Hospitalitat. 

Vàrem posar la propera reunió de litúrgia pel dia 22/2, a les 18 h.

Vam programar el trimestre en el que destaquem les conferències quaresmals organitzades per la Congregació dels Dolors, a Sta. Maria, a les quals ens adherim arxiprestalment: (7/3; 14/3). També vam programar el Recés de Quaresma pel 29 de març i es va proposar fer-lo al Monestir de Sant Jeroni. Se li va encomanar a Justícia i Pau organitzar el sopar de la fam pel 4 d’abril.  També vam començar a organitzar la festa de Sant Josep. Es va proposar de fer el dinar de germanor el 15/3. En aquest mateix dia hi haurà la ginkama pel barri, organitzada per l’esplai.

Es van presentar les obres en projecte que hi han: l’entrada de l’esplai, els lavabos de l’església i la rectoria…, a més del cancell de l’església que ja està quasi acabat. Una altra despesa que tindrem és la reparació de l’orgue. Per això, es va proposar de fer una mena de campanya en la que la gent adopti tubs. Ho concretarem un cop tinguem el pressupost.

Es va constituir la comissió per organitzar la romeria a Montserrat que es farà del 30/5 al 1/6.   

 

CELEBRACIÓ MARE DE DÉU DE LOURDES A BADALONA

Ho celebrarem l’11 de febrer, dia del malalt, amb la baixada a la Cripta amb torxes, i també,  el diumenge 16 de febrer, organitzada per la delegació de l’Hospitalitat de Badalona, a la Parròquia de Sant Josep. A les 11 h hi haurà la missa solemne i la processó de les torxes. Després compartirem un refrigeri. El grup de la pastoral de la salut parroquial col·labora animant i ajudant a assistir els malalts a la celebració.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada