2014-02-01

2 de febrer de 2014                          Nº.4

LA PRESENTACIÓ DEL SENYOR

JESUCRIST, LLUM PER AL MÓN

Celebrem en aquest diumenge la presentació del Senyor al temple pels seus pares per tal d’oferir-lo a Déu i, oferint en sacrifici el que estava establert per la llei; una parella de tórtores o dos colomins, per ser pobres.

El Papa Joan Pau II, l’any 1997, va instituir per aquest dia la “Jornada de la vida consagrada”, estenent a tota l’església un costum del Papa Pau VI de reunir aquest dia els religiosos per tal d’agrair a Déu el do de la vocació religiosa. Amb Maria i Josep que ofereixen el seu Fill, els religiosos, participen d’aquest lliurament, oferint la seva vida a Déu. El lema d’enguany és l’Alegria de l’Evangeli en la Vida Consagrada. Pregarem avui  especialment per tots els religiosos que pertanyen al nostre terme parroquial: Clarisses de la Divina Providència, Germans Maristes, Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret, Salesians i pel nostre vicari Fra. Vicent Benedito, dominic. A més de les germanes Carmelites Missioneres que col·laboren en la nostra parròquia i els Carmelites descalços, veïns nostres. 

Per l’altra banda, els moviments que apleguen la gent gran cristiana, que a casa nostra s’anomena “Vida creixent”, i que a la nostra parròquia hi ha un grup, celebren també la seva festa. S’uneixen als ancians Simeó i Anna que en el temple, plens de fe, lloen Déu reconeixent el Messies, com la llum pel món.

Moltes parròquies, com la nostra aquest any, convoquen les famílies que han batejat un fill en el darrer any. Els pares porten el fill a l’església per tal de donar gràcies a Déu i retrobar-se amb aquells que els van acollir i els van acompanyar en el bateig.

Avui, tota l’Església, agraeix al Senyor Jesús, perquè ha volgut venir entre nosaltres com a llum per a tota la humanitat.

 

 


En Acció

 

CAMPANYA CONTRA LA FAM: 7-9 DE FEBRER

L’organitza Mans Unides amb el lema, “Un món nou, projecte comú”. El divendres 7 és el dia del dejuni voluntari i solidari, amb el qual podem destinar la despesa que faríem en menjar per a col·laborar amb la campanya del cap de setmana contra la fam. Tot el que es reculli en la nostra zona pastoral va destinat a un projecte que consisteix en l’ampliació d’una escola de secundària a Bouroface Diola, al sud-oest del Senegal. Es construiran tres aules i un bloc de serveis higiènics, i se’n beneficiaran els nois i noies d’aquest poble i d’altres 6 pobles de la zona.

 

PASSADA DE SANT ANTONI ABAD: 9 DE FEBRER

Aquest any la benedicció serà a la Plana, a les 13 h.

 

CELEBRACIÓ MARE DE DÉU DE LOURDES A BADALONA

Serà l’11 de febrer, dia del malalt.  Els cap de setmana anterior i segúent hi hauran diferents actes. La delegació de l’Hospitalitat de Badalona ho celebrarà el diumenge 16 de febrer, a les 11 h, a la Parròquia de Sant Josep amb una missa solemne i la processó de les torxes. Després compartirem un refrigeri. El grup de la pastoral de la salut parroquial col·labora animant i ajudant a assistir els malalts a la celebració.

 

TALLER D’EDUCACIÓ AFECTIVA I SEXUAL

Està destinat a adolescents i joves, de 14 a 18 anys. És l’1 i el 8 de març, de 20:00 a 22:00. L’organitza la Fundació Desarrollo y Persona. Per inscripcions i més informació contacteu amb Marc Labori: tel. 617590402, i e-mail: marcos.labori.bau@icab.cat. A la sagristia trobareu fulls informatius.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada