2014-04-09

6 d’abril de 2014               Nº.13

DIUMENGE CINQUÈ DE QUARESMA

TERCER DIUMENGE DE CATEQUESI BAPTISMAL

JESÚS ÉS LA RESURRECCIÓ

Partim d’un fet fonamental. Per entendre la clau de la nova vida de Crist hem de partir que la mort és la més punxant dels problemes humans. En cada comiat definitiu d’un ésser estimat mor alguna cosa en nosaltres, però si tenim fe, també ressuscita alguna cosa en nosaltres. És difícil creure en la resurrecció perquè no la palpem, en canvi la mort sí que la constatem, però alhora ens aboca a l’absurd d’una vida que no té sentit en si mateixa. En canvi, Jesucrist dóna sentit a tota la vida humana, malgrat la nostra debilitat i el nostre pecat. Per això hem de passar de la por, el silenci, el pessimisme, la fatalitat.. a l’esperança serena en el Senyor. Crist mort i ressuscitat és l’única resposta vàlida a l’enigma de la mort. Creure en la resurrecció de Crist és creure en la nostra resurrecció, i és obrir-nos al sentit profund de la fe cristiana. És alliberar-nos i superar l’absurd d’una vida que acaba en un final del sepulcre. Jesucrist ens obre el camí de la mort a la vida. Creure en ell, és creure en la Vida.

L’evangeli de la resurrecció de Llàtzer ens convida a descobrir Jesús com a causa, principi i raó de la nostra vida, de la nostra resurrecció i de la nostra esperança.

 

 

 

 

 

 

v Revisem quines són les nostres esperances i sobret tot, si Crist és la nostra esperança.

v Sabem respectar el temps de l’acció de Déu?

v Creiem sincerament que la fe en Jesús, ens porta a la vida, més enllà de la mort?

Que viurem si creiem en ell? Que no morirem per sempre?


 

 

 

 

    En Acció

101 ROMERIA A MONTSERRAT: 30/05-1/06

Us anunciem que les inscripcions seran el dimecres 9 i el dijous 10 d’abril, de 16:30 h a 18 h. Us podeu apuntar pel cap de setmana o per pujar el diumenge.

 

CONSELL PARROQUIAL: 1 ABRIL

Vam valorar la quaresma i les festes de St. Josep amb alguns aspectes a millorar com la programació, la quantitat de menjar del sopar de germanor i el lloc poc adequat del Recés pel mal temps. Es va presentar el programa de Setmana Santa, la 101 Romeria i la campanya de l’orgue. Es va informar sobre el Congrés sobre els laics que es farà el 2015, que es vol treballar en la Trobada de Consells Parroquials que el C. Arxiprestal vol convocar a principi de curs, així com demanar als grups parroquials que ho treballin. L’esplai va demanar fer reformes en el teatre. S’han d’estudiar.

 

MEDITACIÓ MUSICAL SOBRE LA CREU

Del programa de Setmana Santa us avancem que el Divendres Sant, 18 d’abril, a les 11:30 h  la pregària sobre la Creu, la farem a partir de “Les set últimes paraules del Nostre Redemptor en la Creu” de J. Haydn.  L’Orquestra de Cambra de Lviv (Ucraïna), que ja coneixem pel seu pas per la parròquia per les festes de Nadal, ens ajudaran a reflexionar sobre la creu amb la música que interpretaran.

 

ACTES D’OBERTURA DE LA SETMANA SANTA A BADALONA:

Seran l’11 d’abril. A L’església de Santa Maria hi haurà la Festa de Sta. Maria al Peu de la Creu organitzada per la Congregació de la M. D. Dolors. Començarà a les 19:20 h.  A destacar, la processó a les 20.45. A la Providència, 20:30 h, hi haurà el Concert de Setmana Santa per la capella vocal i instrumental de la Processó de Dijous Sant

 

50é ANIVERSARI DE 4 PARRÒQUIES DE BADALONA

La celebració conjunta de les parròquies de M. D. Montserrat, St. Francesc, St. Pau i M. D. Roser serà el 26 d’abril, a les 19 h a la de Montserrat. Hi haurà l’eucaristia solemne presidida pel vicari episcopal, Mn. Salvador Bacardit. Tots hi som convidats

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada