2012-11-26

25 de novembre de 2012                           Nº.36

SOLEMNITAT DE JESUCRIST, REI DE L'UNIVERS

 

Ser un testimoni de la veritat

 

 

Escoltem aquesta paraula del Senyor, precisament en aquest diumenge que celebrem eleccions a Catalunya. Aquesta afirmació recull un aspecte fonamental de Jesús: la seva voluntat de viure la veritat de Déu. Ell no sols diu la veritat, sinó que la busca i aquesta és la veritat d'un Déu que vol un món més humà per tots els seus fills i filles. Per això, parla amb autoritat, i no amb autoritarisme o amb fanatisme o com un funcionari. No se sent amo de la veritat sinó testimoni. No la converteix en propaganda, ni la utilitza en benefici propi. No tolera la mentida ni l'encobriment de les injustícies. No suporta les manipulacions. "Jesús és veu dels qui no tenen veu i veu contra els que tenen massa veu". I no té por de defensar-la davant els poderosos del món.

Avui elegim el parlament de Catalunya del qual sortirà el nou executiu autonòmic que ens governarà i prendrà decisions de cara al nostre futur. I precisament és això el que els demanem als nostres governants: veritat. La veritat que va viure Jesús. En un moment de greu crisi econòmica i d'incertesa política, els demanem que cerquin la veritat. Allò que ens convé a tots i és  bo i necessari per superar la crisi i que hi hagi una societat més justa i solidària. Que es posin humilment i generosament al servei de la veritat. 

Avui celebrem aquesta solemnitat que clou l'any litúrgic reconeixent el qui dóna la mesura i la talla de tot governant. Jesucrist és el veritable rei de l'univers que ens mostra quin és el bon govern. El que busca la veritat que porta a la pau, la justícia, el bé comú. La veritat de Déu. Tan de bo que prenguem nota tots plegats i siguem servidors d'aquesta veritat amb Jesús. 

 

 

 

Acció

GERMANOR, DIA DE L'ESGLÉSIA DIOCESANA

A la col·lecta de diumenge passat en la diada de Germanor, a la parròquia es van recollir 1029,50 €. Una mica menys que l'any passat. Moltes gràcies per la solidaritat de tots.

 

CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS         

Aquesta setmana que comencem hi participarem amb les eucaristies del dia 28 de novembre. També podem tenir aquesta intenció en la nostra pregària personal o de grup.

 

PÀGINA WEB             www.santjosepbadalona.org

Us recordem que tenim a disposició de tots la pàgina web, en forma de blog. Podeu trobar a més d'informació actualitzada de la parròquia a partir del Bona Notícia, una galeria de fotografies dels diferents actes significatius que anem fent a la parròquia.

 

INTENCIONS DE MISSES

Els qui vulguin encomanar alguna intenció per a les misses de l'any 2013 ja poden fer-ho al despatx parroquial (dimecres o dijous de 18 h a 19:30 h). Us recordem que les misses per als difunts més recents les fem els dilluns i els divendres a les 20h.

 

PREPARACIÓ CANTS PER A LES CELEBRACIONS D'ADVENT I NADAL

Sou tots convidats a participar-hi. El primer assaig es farà el proper dissabte 1 de desembre a les 18h a la sala parroquial de Ventós Mir, 22.

 

CELEBRACIÓ DE LES NOCES D'OR I ARGENT

Convidem tots els matrimonis que al llarg d'aquest any 2012 hagin complert aquests aniversaris tan assenyalats a celebrar-ho amb tota la comunitat. Com ja és tradició, ho farem a la festa de la Sagrada Família, el diumenge 30 de desembre, a la missa de les 11 h. Cal que ens aviseu i que us apunteu amb Mn. Andreu o al despatx parroquial.

 

RECÉS D'ADVENT

Ja podeu apuntar-vos a la sagristia o al despatx parroquial. Recordem que serà el dissabte 15 de desembre a Tiana i ens acompanyarà Mn. Miquel Àngel Pérez, rector de la parròquia Sant Miquel de Santa Coloma de Gramenet i que ha estat missioner al Camerun durant 6 anys. Sortirem de davant de l'església a les 9:30h i tornarem després de dinar.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada