2012-12-02

2 de desembre de 2012                             Nº.37

DIUMENGE PRIMER D’ADVENT

 

Feliç tu que has cregut

Com a lema de l’advent, i seguint l’any de la fe us proposem la benaurança que Elisabet adreça a la Mare de Déu quan aquesta la va a visitar. És la millor síntesi del que aspira i significa la nostra vida de fe.

 

Feliç. És el que tots busquem i anhelem. Ser feliços, trobar-nos bé amb nosaltres mateixos i amb els altres. Ser respectats i estimats... Aquest és un tresor que al llarg de la història de la humanitat, persones com la Mare de Déu, han trobat com a valors que no són els que el món ofereix per tenir la felicitat.

 

Has cregut. Aquest és el secret de la felicitat. Perquè creure significa abandonar-se en mans de Déu i donar-li permís perquè disposi de nosaltres. I Ell ens coneix i ens estima i és capaç de fer-nos més feliços del que ens podem imaginar. Ell sap el que ens convé i necessitem, i ens crida a participar en la mesura de les nostres possibilitats, en el seu pla de vida i transformació del món.

 

Maria. Va creure. Es va abandonar amb la senzillesa dels nens i va confiar plenament en Déu. Va saber dir sí a Déu, i aquesta resposta va suposar la presència de Déu al nostre món, en cada persona.

 

La sorpresa de l’advent serà que Déu es presenta com un infant. De Maria, podem aprendre que la mesura de la nostra felicitat interior serà la de confiar i oferir-nos a aquest infant, que és el nostre Déu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acció

 

PROGRAMA TEMPS D’ADVENT

 

                           

ý Rés de l’Àngelus,al final de la missa diària de les 11h.

ý Pregària de Vespres, de dilluns a divendres: el dijous, a la missa de 20 h i els altres dies a les 19:45 h; els diumenges, a la Providència, a les 19 h.

ý Cada dijous hi ha pregària comunitària  amb l’Exposició del Santíssim i el rés del rosari a  les 19 h.

ý El dimecres 12 de desembre hi haurà formació d’adults sobre el catecisme. Serà a les 20:30 h a la sala de reunions, entrant per Ventós Mir, 22.

ý El dissabte 15 de desembre hi haurà el Recés d’advent a Tiana. Sortirem a les 9:30 h i tornarem després de dinar. Ens acompanyarà Mn. M. Àngel Pérez, rector de S. Miquel de S.C.Gramenet i 6 anys de missioner al Camerun. Ja podeu apuntar-vos a la sagristia o al despatx parroquial.

ý El dijous 20 de desembre, a les 21 h, al Círcol Catòlic, hi haurà la segona sessió del cicle de Conferències per l’any de la fe. El bisbe Sebastià Taltabull ens parlarà sobre: “El Concili Vaticà II, una brúixola segura pel segle XXI”

ý El dimarts 18 de desembre, a les 20:30 h, hi haurà la celebració comunitària del Sagrament del perdó.

 

CONSELL PARROQUIAL

En la reunió d’aquest dimarts hem revisat i estudiat les propostes de l’Assemblea parroquial. Entre aquestes: començar el grup de reflexió sobre les lectures del diumenge, que es trobarà el tercer divendres de cada mes a partir de gener;  començar a organitzar el grup de pastoral de la salut; ampliar la difusió del Bona Notícia i la pàgina web; reunir el grup de Càritas per organitzar la campanya de Nadal i altres projectes pendents; començar el grup de Justícia i Pau... A més, es van valorar positivament els últims actes organitzats a la parròquia i es va aprovar el programa parroquial per l’Advent i el Nadal, entre aquests la celebració de les noces d’or i d’argent, el diumenge de la Sagrada Família i  l’Eucaristia per la Pau, el 31 de gener, al vespre.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada