2012-12-08

9 de desembre de 2012                        Nº.38

 

DIUMENGE SEGON D’ADVENT

 

Podent-ho fer difícil,  per què fer-ho fàcil

 

Aquest és el lema que sembla que tenen moltes persones a l’hora de moure’s per la vida. Els agrada complicar-ho tot molt i posar les coses difícils als altres. Suposo que hi ha moltes motivacions amagades més o menys conscients al darrera, com els diners, el poder, els més baixos instints... I és llavors que es busquen moltes justificacions que amaguen la veritable raó per fer el que calgui per sortir-se amb la seva i amargar la vida a tot el personal. Això és el que passa en molts àmbits del nostre país, com en el dels poders econòmics i polítics. Només en obrir qualsevol diari ja et fas aquesta pregunta: com s’ha pogut complicar tant la  vida i la dels altres, aquest personatge? Segur que si s’hagués parat a reflexionar-ho, si valia la pena fer aquesta acció o deixar de fer allò altre, les coses haguessin estat millor per a tots.

En aquest temps d’advent, recobrem un company de camí que ens convida a adonar-nos de la repercussió que té la nostra manera de fer en els altres i en el món. Joan el Baptista, a partir d’un text d’Isaïes, ens diu: “Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí. S’alçaran les fondalades i s’abaixaran les muntanyes...” En altres paraules, feu-ho fàcil, no compliqueu la vida als altres, feu el bé, que hi hagi bon ambient, sigueu senzills i humils, feu les coses amb sinceritat i veritat, sigueu transparents i purs..., perquè és llavors que les coses començaran a canviar i ajudarem que arribi la salvació de Déu, el pla de vida i de pau de Déu es farà possible. Serà un bon moment per què tots fem revisió personal sobre si posem les coses fàcils a Déu o ens agrada dificultar-les  perquè posem per sobre de tot els interessos personals i no pas els de Déu, i els de tots, que són els veritables, els que ajuden tothom, especialment i sobretot a cada persona que els segueix. La Mare de Déu és la reina de l’Advent, la que va seguir millor aquests consells del baptista. Tant de bo que nosaltres mirem de seguir-los amb la seva ajuda i col·laborem a fer les coses més fàcils per a tots.

 

 

 

En Acció

 

 

FORMACIÓ D’ADULTS                       

El dimecres 12 de desembre hi haurà la segona sessió sobre el catecisme. Treballarem “La professió de la fe cristiana” Serà a les 20:30 h a la sala de reunions, entrant per Ventós Mir, 22.

 

RECÉS D’ADVENT A TIANA

El dissabte 15 de desembre hi haurà el Recés d’advent a Tiana. Sortirem a les 9:30 h de davant de l’Església i tornarem després de dinar. Començarem a les 10 h amb les Laudes. Ens acompanyarà Mn. Miquel Àngel Pérez, rector de la parròquia de Sant Miquel de Santa Coloma de Gramenet i 6 anys de missioner al Camerun. Encara us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial.

 

MISSA PREPARADA EN FAMÍLIA

El diumenge 16, tercer diumenge d’advent, diumenge de l’alegria, hi haurà la preparació de la missa d’11 en família. Ens trobarem a les 10 h en els locals parroquials de l’Aspirantat.

 

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS

Us demanem la col.laboració de tots en la recollida de fons i aliments per ajudar els que estan patint més la crisi econòmica. Ja s’han començat a distribuir els sobres per col.laborar amb les tasques de Càritas parroquial i la col.lecta del dia 23 de desembre anirà destinada a Càritas diocesana. Al mateix temps, la parròquia recull aliments a partir d’aquest diumenge fins Nadal.

 

ADVENT: TEMPS DE PREGÀRIA

Us recordem que cada dia fem el rés de l’Àngelus,al final de la missa diària de les 11h. Hi ha la pregària de Vespres, de dilluns a divendres: el dijous, a la missa de 20 h i els altres dies a les 19:45 h; i, els diumenges, a la Providència, a les 19 h. També cada dijous hi ha pregària comunitària  amb l’Exposició del Santíssim i el rés del rosari a les 19 h.

 

 

INTENCIONS DE MISSES

Els qui vulguin encomanar alguna intenció per a les misses de l’any 2013 ja poden fer-ho al despatx parroquial (dimecres o dijous de 18 h a 19:30 h).

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada