2012-12-19

16 de desembre de 2012                            Nº.39

                       DIUMENGE TERCER D’ADVENT

 

 

 

 

 

 

 


El bou, la mula i els tres reis d’Andalusia

 

 

 

 

 

 

 


Amb la imatge de l’arbre que ha de donar fruits, Joan Baptista ens urgeix a canviar de vida i preparar-nos pel Nadal. Tots li preguntaven què hem de fer? La resposta primera serà el compartir els béns, acció molt important en els nostres dies de crisi i de tantes injustícies socials. Però la resposta als funcionaris i militars, també és molt actual, i es podria resumir en complir amb rectitud amb el deure professional. Ser honrat en la teva professió. Una actitud moral que està tant en crisi en la societat complexa de la tecnologia i la informació, que esgarrifa.

En aquest sentit ha estat significativa la polèmica suscitada pel recent llibre del Sant Pare, “La infància de Jesús”. Tot un signe de què en la societat actual s’està instaurant la permissivitat del tot s’hi val per vendre més i aconseguir els teus objectius personals o empresarials. En aquest cas aprofitant la tendència anticlerical que a molts mitjans ja els hi va bé de difondre, es tergiversa i es manipula la informació. Si llegiu els fragments corresponents, veureu que el Papa l’únic que fa és confirmar el valor de la presència del bou i la mula en el pessebre a partir del seu valor bíblic, malgrat que en el relat del naixement de Jesús no se’n parli directament.  De més bon humor, però significativa, la lectura forçada que es fa de la procedència dels mags d’Orient. El Papa recorda que l’Evangeli no parla de reis, però la tradició ho fa a partir de les profecies bíbliques (Is 60 i Sl 72,10) que anuncien que vindran reis fins i tot de l’extrem d’Occident: Tarsís, per Andalusia, per dir que tots els reis adoraran el Senyor. 

Prenem nota del Baptista i amb la nostra actitud i testimoni ajudem a canviar aquesta inèrcia social d’aprofitar-te de tot i de tots, per la de l’exigència de ser honrats i cercar l’excel·lència ètica en la teva professió i vocació. No estem sols, l’Esperit del qui ve ho fa possible.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                              Acció

 

 

 

CONFERÈNCIA DEL BISBE SEBASTIÀ TALTABULL

El proper dijous 20 de desembre, tindrem la segona sessió de formació a nivell arxiprestal per l’any de la fe al Círcol Catòlic. La impartirà el Sr. Bisbe Sebastià Taltabull amb el títol: “El Concili Vaticà II, una brúixola segura del segle XXI”. Començarà a les 20:45 h.

 

CELEBRACIÓ DEL PERDÓ

El dimarts 18 de desembre, a les 20:30 h, hi haurà la celebració comunitària del sagrament de la reconciliació o de la penitència.

 

CASAL DE NADAL DE L’ASPIRANTAT

Novetat per aquestes festes: l’Aspirantat organitza un casal de Nadal per a tots els infants. Trobareu més informació en les cartelleres. El dissabte 22 de desembre serà l’últim dia per inscriure’s.

 

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS

Us demanem la col·laboració de tots en la recollida de fons i aliments per ajudar els que estan patint més la crisi econòmica. La parròquia recull aliments dins l’horari en el que les capelles estan obertes.

 

ADVENT: TEMPS DE PREGÀRIA

Us recordem que cada dia fem el rés de l’Àngelus,al final de la missa diària de les 11h. Hi ha la pregària de Vespres, de dilluns a divendres: el dijous, a la missa de 20 h i els altres dies a les 19:45 h; i, els diumenges, a la Providència, a les 19 h. També cada dijous hi ha pregària comunitària  amb l’Exposició del Santíssim i el rés del rosari a les 19 h.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada