2012-11-11

11 de novembre de 2012                                  Nº.34

DIUMENGE TRENTA-DOS DE DURANT L’ANY

La lliçó de les viudes

Les viudes són un dels grups socials més pobres de l’antiguitat de la que es fa ressò la Paraula de Déu. Una dona sense marit no era ningú. Estava abocada a la marginació més absoluta, a viure de la caritat i de la misericòrdia dels familiars del difunt marit. És així que tant Elies com el Senyor ens situen de nou en els més pobres i petits com els que Déu mira i estar amb ells perquè són els que més pateixen i coincideix que sovint són els més disposats a compartir i a donar-ho tot. La lliçó de les viudes és fer les coses de cor buscant fer el bé amb tot el que som i tenim. Es tracta de posar les nostres vides al servei del Regne, el projecte d’amor, de justícia i de pau per a cadascú i pel món, i no buscar altres coses fora de la voluntat de Déu. És així que molt sovint la nostra manera d’actuar és mesquina i interessada. Donem del que ens sobra, sigui temps, diners o afecte, i a més volem treure’n partit. Volem que ens ho reconeguin, ser admirats, que ens ho retornin, que ens donin premis o quedar-nos en propietat el servei que fem als altres. Avui se’ns proposen aquestes viudes com a model per a tothom que es disposi a ser-ne deixeble. Elles són capaces de donar-ho tot, inclús la vida perquè confien en Déu. És en Ell que trobem tot el reconeixement i estimació que necessitem. Ell ens fa lliures per actuar sense esperar res a canvi, simplement perquè com a deixebles del Senyor, confiem en ell i ho rebem tot d’Ell.

Senyor Jesucrist, pobre i humil de cor, ajudeu-nos a posar els nostres béns i tota la nostra vida al servei del teu Regne.              

 

 

En Acció

CONCERT DEL RÈQUIEM DE FAURÉ

El proper diumenge, 18 de novembre, a dos quarts de set de la tarda, la Coral Americantus, amb l’organista de la nostra parròquia Jordi Membrado, i dirigits per Gabriela Zabala ens oferiran gentilment en concert el Rèquiem Op.48 de Gabriel Fauré (1845-1924) en la versió de dos solistes, cor a 4 veus i orgue.

És una música escrita mirant la mort des de l’esperança cristiana (algun entès l’ha definit com a “Rèquiem catòlic”) traient dramatisme al judici (“Dies irae”) per exalçar la misericòrdia de Déu i el repòs que trobarem en Ell.

L’obra fou començada quan va morir el pare de l’autor, i acabada (en versió per orgue) l’any 1888, quan ja havia mort també la seva mare. Cinc anys després s’estrenava la versió amb petita orquestra i encara hi haurà una tercera versió (escrita suposadament per un alumne de Fauré).

Creiem que aquesta música que us proposem en el mes que l’Església dedica als difunts, pot ajudar-nos a entendre la mort com a pas a la felicitat plena per la misericòrdia de Déu i a recordar sense angoixa els nostres difunts.

 

PROPERS ACTES DE NOVEMBRE

ü El proper diumenge 18 hi ha la jornada de germanor d’aquest any amb el lema: “L’Església contribueix a crear una societat millor”. També participarem en la cadena de pregària per les vocacions amb aquesta intenció en les eucaristies d’aquest diumenge, ja que aquest és el segon dia que li correspon al nostre bisbat.

ü El 21 de novembre comencem la formació d’adults sobre el catecisme a nivell parroquial. Serà a continuació de l’eucaristia del vespre, a les 20:30 i ens trobarem a la Sala de reunions de Ventós Mir. Podeu portar el Catecisme de l’Església Catòlica o el Compendi d’aquest, més breu.

ü Tindrem la conferència de la Sra. Victòria Cardona sobre els avis el 23 de novembre a les 21 h, a la Sala de reunions de Ventós Mir.

ü El diumenge 25, hi haurà la preparació de la missa d’11en família

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada