2012-11-03

4 de novembre de 2012                                    Nº.33

DIUMENGE TRENTA-U DE DURANT L’ANY

Estimar els altres com a tu mateix

Sempre m’ha impressionat i m’ha cridat l’atenció aquesta segona part de la resposta que dóna el Senyor a aquell mestre de la llei.  Després d’anunciar el manament d’estimar Déu sobre totes les coses com a únic Senyor, posa al mateix nivell el manament d’estimar el proïsme. I en l’afirmació d’estimar els altres la posa al mateix nivell d’estimar-se a un mateix. Per tant, has d’estimar tant els altres com a tu mateix, ni més ni menys. Aquesta formulació la trobem proclamada en el Levític (Lv 19, 18). Forma part de l’anomenat Codi de Santedat. Tota una colla de prescripcions que expliquen com arribar a ser sant com és Déu. I és aquí que trobem aquesta saviesa, que només pot venir de la Paraula de Déu. Avui en dia, els psicòlegs, els coachs, els gurús, els escriptors de llibres d’autoajuda, sembla que han descobert la sopa d’all treballant l’autoestima, la confiança en un mateix, l’acceptació personal...I ja la trobem aquí anunciada en unes poques paraules. La mesura d’estimar els altres està en l’estimació que et tinguis a tu mateix. Si no t’estimes no pots estimar l’altre perquè llavors l’únic que fas és utilitzar-lo per omplir la teva manca d’autoestima. I això es pot concretar de moltes maneres, amb abús o amb anorreament de la persona, i que portada a l’extrem dóna nom a moltes de les carències i perversions  que als diaris, cada dia són notícia, com el maltractament de la dona i dels infants, el bulling, el moving... Però la novetat del Senyor és posar en primer terme i en relació a aquest manament de l’amor als altres, l’amor a Déu, l’únic Senyor, el Pare. Ell és la font de l’amor, el que pot fer possible que ens estimem de veritat a nosaltres mateixos amb la dignitat de fills i estimem els altres com a germans, veient en ells aquesta mateixa dignitat. Donem gràcies per la saviesa de la Paraula de Déu, que ens revela la veritat de l’ésser humà.

                                                                                 

 

 

 

En Acció

11 DE NOVEMBRE: ASSEMBLEA PARROQUIAL

El proper diumenge són convocats tots els membres i fidels de la comunitat parroquial de Sant Josep a l’Assemblea Parroquial 2012. Començarà amb l’eucaristia de les 11 h. Ens reunirem a continuació en els locals parroquials de l’Aspirantat. Treballarem el Pla Pastoral Diocesà, a partir del document que us hem fet arribar aquest diumenge. Aquest recull les accions que s’estan realitzant i les que estan en projecte a la nostra parròquia segons els tres objectius del Pla Pastoral. A l’assemblea les revisarem i compartirem les noves propostes que hi hagi. Acabarem amb un piscolabis.

 

HORARIS DE MISSA

El diumenge 11 de novembre no hi haurà l’eucaristia de les 12:30 h amb motiu de l’assemblea. Queda unificada amb la de les 11 h.

 

INAUGUREM EL CICLE DE CONFERÈNCIES PER L’ANY DE LA FE

Comencem les sessions de formació a nivell arxiprestal per l’Any de la Fe que es faran al Círcol Catòlic. La primera la tindrem el proper dijous, 8 de novembre, a les 21 h. La impartirà Mn. Salvador Pié amb el títol: “El Sínode de Bisbes: punt de vista d’un expert que hi ha participat”.

 

CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

Arriba aquest any amb el lema: “Feliç tu que has cregut”, per fixar-nos en la Mare de Déu com a model de la nostra fe. La cadena està organitzada per les delegacions de pastoral vocacional de Catalunya i, com els altres anys, a la diòcesi de Barcelona li correspon els dies 8, 18 i 28. Les misses d’aquests dies i l’espai de pregària amb l’exposició del Santíssim del dia 8 tindran aquesta intenció. També podem tenir aquesta intenció en la nostra pregària personal o grupal. 

 

CONCERT DEL RÈQUIEM DE FAURÉ

El diumenge, 18 de novembre, a les 18:30 h, la Coral Americantus, amb l’organista de la nostra parròquia Jordi Membrado, i dirigits per Gabriela Zabala ens oferiran gentilment en concert el Rèquiem Op.48 de Gabriel Fauré (1845-1924) en la versió de dos solistes, cor a 4 veus i orgue.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada