2012-03-03

4 de març de 2012                                                  Nº.10

DIUMENGE SEGON DE QUARESMA

Si tenim Déu a favor nostre, qui tindrem en contra?

En la segona lectura escoltem el començament d'un himne apassionat i optimista a l'amor de Déu que ens ofereix l'apòstol Pau. Déu és a favor nostre i ens dóna el que ell més estima: el seu Fill mateix. Si en la primera lectura del Gènesi Déu va aturar la mà d'Abraham quan era a punt de sacrificar Isaac, ara no l'ha aturada davant el seu Fill. Ningú no ens podrà separar de l'amor de Déu perquè Jesús és el nostre defensor nomenat per a ell. Té més força que qualsevol altra paraula orientada cap a l'exigència o l'obligació. I és a la muntanya de la Transfiguració on Déu ens indica el camí: "Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo". Tenim el Fill amb nosaltres i no hem de témer res; amb ell podem fer el camí de la vida humana autèntica. Aprofitem aquest temps per escoltar-lo, per estar amb ell i per seguir-lo. Moments privilegiats són les celebracions dels sagraments i l'escolta i discerniment de la paraula de Déu. Deixem-nos interpel·lar i treballar pel Senyor per donar resposta als reptes de la vida. Aprofitem aquest temps de quaresma per desvetllar-nos i obrir el cor a la novetat del Senyor. No podem aturar-nos ni podem quedar instal·lats en les seguretats i  en les propostes del món, que ens conviden a cercar només el benestar personal i l'èxit. Viure en comunió amb el Senyor ens dóna la pau i la fermesa de saber-nos estimats i acompanyats en el camí de la vida, en què se'ns presenta molt sovint la creu. Però és amb el Senyor que la portem i amb ell ho tenim tot. I no ens deixarà mai. Aquesta és la força i el goig de la nostra fe.

 

 

En Acció

FORMACIÓ QUARESMAL

El proper divendres 9 de març a les 21h tenim la segona sessió  de formació quaresmal que impartirà el  P. Agustí Borrell, professor de Bíblia a la Facultat de Teologia de Catalunya i pare provincial dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears. El tema d'aquestes sessions és: L'evangeli de Marc en temps de nova evangelització.

 

FESTA DE SANT JOSEP

El dissabte 17 de març a les 9 del vespre hi haurà el sopar de germanor. Ja us podeu inscriure a la sagristia o al despatx parroquial. La missa de festa de Sant Josep serà el dilluns a les 20h.

 

DIA DE LA DONA TREBALLADORA

El proper 8 de març és el dia dedicat a reivindicar els drets de les dones treballadores de tot el món. Les delegacions de Pastoral Obrera de les diòcesis de Catalunya, juntament amb moviments i grups d'Església dedicats a aquesta pastoral, han fet el manifest per a aquest 2012. Destaquen la situació precària i de desigualtat d'oportunitats de moltes treballadores, mares de família, joves o immigrants, agreujada per la crisi actual. El podeu trobar a la pàgina web de l'arquebisbat, a la cartellera parroquial.

 

55è ANIVERSARI DE L'ASPIRANTAT

L'esplai Aspirantat de Sant Josep compleix 55 anys i està preparant una jornada festiva per celebrar-ho; serà el 25 de març en el marc de la festa de Sant Josep. Durant el matí es realitzarà una gimcana infantil oberta a tothom a la plaça del Rector Rifé. Paral·lelament, a la mateixa plaça es farà una tómbola. Per dinar hi haurà una gran paella al carrer de Ventós Mir. Els tiquets pel dinar ja són a la venta per 10€.

A la tarda, cap a les 17h, hi haurà animació infantil a càrrec dels mateixos monitors i s'obriran les portes de l'esplai per poder gaudir d'una exposició de fotografies i materials de tota la història de l'Aspirantat. La festa acabarà amb una xocolatada per berenar, dins de l'esplai.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada