2012-03-18

18 de març de 2012                                                           Nº.12     

DIUMENGE QUART DE QUARESMA

DIA DEL SEMINARI

“Apassionats per l’evangeli”

 

Si un dia algú volgués fer una pel·lícula de la meva vida cristiana, especialment dels primers moments, crec que no la faria molt interessant. I no perquè li faltés la capacitat de fer-ho bé sinó perquè la història no seria molt interessant per a un espectador modern. Seria una història molt semblant a les històries que es poden trobar sovint. No hi hauria els esdeveniments extraordinaris que en un moment canvien la vida totalment o narracions semblants a les que es troben en les històries de sants, ni tampoc els moments de gran il·luminació i coses grans. Però hi hauria les persones a través de les quals i gràcies a les quals jo aprenia i continuo aprenent la voluntat de Déu en la meva vida. Pot ser paradoxal, però la meva vida cristiana havia començat abans que jo comencés a entendre-la. La causa d'aquesta paradoxa era l'atmosfera on vaig créixer. Jo vaig créixer en una família tradicional ucraïnesa cristiana, on l'oració diària i la missa dominical formaven una part integral de la nostra vida. Quan recordo les meves primeres pregàries, a la memòria em ve la meva àvia. Quan jo era nen, ella em va ensenyar a resar, i sovint en diverses ocasions em vaig quedar adormit durant les seves oracions estranyes i incomprensibles que em llegia a la nit. Ara, després d’uns anys, m’adono del gran valor i la importància d'aquella oració familiar, la missa dominical. Tot això va formar-me en un fonament molt important. Crec que sense aquestes primeres classes familiars de vida cristiana que em van ser donades a la infantesa jo no hauria estat al Seminari; dubto que tingués tot això que tinc ara. És a dir, no seria el qui sóc ara.

Aquests dos últims anys que he viscut a Barcelona i la meva família a Ucraïna, el que em fa sentir-me unit a ells, més que trucades per telèfon o Skype és la pregària per ells i amb ells. És la mateixa pregària que em van ensenyar fa molt temps. Només resant per ells m'hi sento molt a prop. Potser és el més petit i al mateix temps el més gran que puc fer per ells en aquest moment. I com cada pel·lícula que s’acaba amb crèdits, jo també voldria que així acabes la pel·lícula de la meva vida. I aquests crèdits serien els noms de persones a les quals voldria donar gràcies: als qui m’ajuden, m’ensenyen i m’acompanyen en la meva vida cristiana. Dono moltes gràcies a Déu perquè em permet de trobar-me amb ells.                                                                                                                                                                                                                    

Testimoni de Roma Ostapiuk, seminarista

 

En Acció

FESTA DE SANT JOSEP

Demà dilluns és la festa major de la parròquia, Sant Josep. Esteu tots convidats a participar a l’eucaristia solemne a les 20h. A continuació hi haurà un petit concert de l’Orfeó Badaloní.

 

RECÉS QUARESMAL

Serà el 24 de març a les Franciscanes de Tiana, a càrrec de Mn. Felip Simó, rector de la P. de Sant Sebastià. Els que vulguin assistir-hi cal que s’inscriguin a la sagristia o al despatx parroquial.

 

EUCARISTIA DEL 55è ANIVERSARI DE L’ASPIRANTAT

El dissabte 24 de març a les 20h hi haurà l’eucaristia del 55è aniversari de l’esplai parroquial, que inicia els actes celebratius que continuaran al llarg del diumenge, segons el programa que teniu posat a les cartelleres.

 

99 ROMERIA A MONTSERRAT

Els dies 4, 5 i 6 de maig del 2012 tindrà lloc la nostra romeria d’aquest any. Podreu inscriure-us-hi, tant si és per al cap de setmana com si és per només el diumenge, el dimecres 28 i el dijous 29 de març, de 16:30h a 18h.

 

MISSIÓ METRÒPOLIS AMB L’EVANGELI DE SANT MARC

Una de les accions evangelitzadores que s’han proposat en la Missió Metròpolis és la de fer una edició molt econòmica i actual de l’evangeli de Sant Marc. L’objectiu és el de poder obsequiar un evangeli a algun conegut o persona propera no creient o que s’ha allunyat de la fe i que pugui servir d’excusa per parlar-ne o convidar-la a participar a alguna reunió de la parròquia, per exemple. Disposem d’un dipòsit de llibrets per a aquest fi. Us animem a participar d’aquesta acció evangelitzadora. Segur que tots coneixem algú a qui li pot fer bé aquesta lectura. Només cal passar per la sagristia o pel despatx parroquial i recollir un evangeli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada