2012-03-13

11 de març de 2012                                                           Nº.11     

DIUMENGE TERCER DE QUARESMA

La llei: motxilla pesada o mapa i guia pel camí

 

Avui en dia tots tenim una mala imatge de la llei i les normes. Com que estan relacionades amb la política i els governants, sempre estan sota sospita i sovint hi ha una cultura que pensa que saltar-se la llei està ben vist. I per què ens enganyarem, a ningú no li agrada perdre quotes de llibertat i autonomia ni que li imposin obligacions. Doncs avui escoltem un proposta molt diferent i originària del veritable sentit de la llei, però que alhora és actual per a nosaltres. Es  tracta de la Paraula de Déu que avui es proclama. Primer escoltarem la paraula que Moisès va rebre de Déu en l’Èxode, els deu manaments, i després fem un pas més amb la nova llei que és Jesucrist.

El pla de Déu és un pla de salvació i alliberament per a l’ésser humà. I avui rep el complement de l’Aliança amb la qual Déu es compromet amb el seu poble: la Llei. Déu va alliberar Israel de l’esclavatge i li va donar la possibilitat de ser lliure. No com una obligació que s’ha de complir per estar bé amb Déu, no com una motxilla molt pesada que Déu ens carrega per complir amb Ell, sinó com un do, un regal, un mapa prodigiós que ens guiarà pel camí de la vida. I aquest és el sentit de tota la Llei, que és Paraula de Déu. És Déu mateix que es comunica per mostrar-nos el camí de la vida i de la llibertat. Jesucrist és la culminació de la Llei. És la Nova Llei. Ell és qui fa possible que puguem recórrer aquest camí, perquè l’ha fet donant la vida per a nosaltres per estar sempre amb nosaltres. Ell és el nou temple del qual tots estem cridats a formar part. Amb Ell tenim tot el que necessitem per poder fer el camí: el mapa, el guia, la llum, l’aliment... En definitiva, el tenim a Ell. Aquesta és la saviesa de Déu, el sentit de la Llei. Un Déu que es comunica i es lliura perquè nosaltres siguem lliures i tinguem Vida.

En Acció

 

FESTA DE SANT JOSEP

Encara esteu a temps per inscriure-us al sopar de germanor del dissabte 17 de març a les 9 del vespre. Ho podeu fer a la sagristia o al despatx parroquial. El tiquet del sopar val 10 euros.

 

PREGÀRIA DE VESPRES I VIA CRUCIS

Durant tota la Quaresma, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dijous es fa a la missa i la resta de dies a les 19:45h. És una oportunitat per aprendre a pregar amb l’oració litúrgica de l’Església, la del Senyor. Els divendres, després de la missa de les 11, Via Crucis. Els diumenges a les 18:00h, Rosari i Via Crucis. Aprofiteu aquests moments de pregària comunitària per viure més intensament la Quaresma.

 

RECÉS QUARESMAL

Serà el 24 de març, a les Franciscanes de Tiana. A càrrec de Mn. Felip Simó, rector de la P. Sant Sebastià. Els que vulguin assistir-hi cal que s’inscriguin.

 

DIA DEL SEMINARI

El proper cap de setmana se celebra el Dia del Seminari amb el lema: “Apassionats per l’evangeli”. El dissabte hi haurà la jornada de portes obertes, que començarà a les 17 h, i el diumenge hi haurà eucaristia de Sant Josep a la Sagrada Família a les 17h. Les invitacions per a aquest segon acte s’han de recollir al seminari durant aquesta setmana. Les col·lectes del diumenge seran per a aquesta finalitat.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada