2012-03-24

25 de març de 2012                                                           Nº.13     

DIUMENGE CINQUÈ DE QUARESMA

 

55è ANIVERSARI DE L'ASPIRANTAT DE SANT JOSEP

 

L'estic començant a conèixer i ja m'he adonat de tres particularitats que l'identifiquen.

Una, la transmissió de pares a fills, de generació en generació, del sentit de pertinença i participació a l'esplai per haver-hi passat com a infant o com a monitor. Hi ha una continuïtat a l'hora de valorar la riquesa i el bon ambient que es viu aquí, encara que les activitats no surtin massa perfectes ni que no tinguem els millors materials o els millors locals. El que és important és que ho fem junts i junts ens ho passem bé.

Dues, un cau sota l'església, com una mena de "Catakumba", que ha estat la llar on s'ha anat gestant la vida de l'esplai. Com formigues o ratolins, cada dissabte hi ha tot un moviment d'infants i joves que apareixen i desapareixen de davant l'església i es capbussen sota el nivell del sol, on es troba l'amagatall estimat, on s'hi senten com a casa.

I tres, uns pilars que han donat identitat a la feina educadora en els valors que s'ha anat desenvolupant en aquests anys: natura, pàtria i fe. Els monitors els enuncien amb fermesa davant els pares sabent que són els responsables de vetllar per la continuïtat del testimoni que han rebut dels que els han precedit. Però aquest convenciment es tradueix en una mica de vacil·lació i dubte a l'hora d'explicar cadascun d'aquests pilars, com a jovent tendre que ho té tot per descobrir i per aprendre. Perquè quan ho pugin fer amb més experiència i seguretat potser ja serà el moment de volar cap a altres fites.

En conjunt, molta vida lliurada, compartida i celebrada en aquests 55 anys d'història de la qual han pogut fruir molts infants, monitors i famílies a l'empara de la parròquia de Sant Josep. Aquesta parròquia, amb els seus membres i pastors que s'han anat succeint, ha fet possible amb més o menys encert que aquest servei educatiu pogués néixer, créixer i arribar a la maduresa. Un aniversari sempre és un bon moment per donar gràcies per tot el camí que s'ha fet i per pregar i adonar-nos del camí que anem fent. Tot just incorporat a aquesta història, us proposo d'ésser fidels als valors de l'Aspirantat per continuar amb la proposta educativa i ser creatius per viure-la, i comunicar-la al nostre món. I així arribar al 60è i molt més enllà, amb l'ajut del nostre patró, Sant Josep.

(Adaptació del"Racó del rector"del Catakumba del 55è)

En Acció

99 ROMERIA A MONTSERRAT

Els dies 4, 5 i 6 de maig tindrà lloc la romeria d'aquest any. Podreu inscriure-us-hi, tant si és per al cap de setmana com si és per a només el diumenge, el dimecres 28 i el dijous 29 de març, de 16:30 a 18:00h.

 

COL·LABORACIÓ PER FOLRE

Aquest diumenge la col·lecta va destinada a Folre. Poc a poc s'ha anat reestructurant el servei amb les retallades per la crisi sense renunciar a donar una bona assistència. Hem de continuar col·laborant econòmicament, però també fan falta voluntaris per mantenir aquesta atenció. Animeu-vos a oferir, els que pugueu, una tarda o part d'un tarda a la setmana.

 

DIA DEL SEMINARI

La col·lecta del dia del seminari va ser de 1.170,85 €.  També vam poder llegir i sentir el testimoni del Roma, seminarista de la parròquia. Moltes gràcies per la vostra col·laboració i esperem que aquesta jornada ajudi a què hi hagin més vocacions sacerdotals. No deixeu de pregar perquè així sigui.

 

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DE LA PENITÈNCIA

Us recordem que tindrà lloc el dimarts sant, dia 3 d'abril, a les 20:30h.

 

PREGÀRIA DE VESPRES I VIA CRUCIS

Durant tota la Quaresma, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dijous es fa a la missa i la resta de dies, a les 19:45h. Els divendres, després de la missa de les 11, Via Crucis. Els diumenges a les 18:00h, Rosari i Via Crucis.

 

RECOLLIDA D'ALIMENTS DE NADAL

Algunes persones han demanat informació sobre el resultat de la recollida d'aliments de Nadal. Vàrem recollir prop de 5.000 kg i calculem que vam poder ajudar a unes 800 persones a través de parròquies i entitats de Badalona, i a algunes directament des d'aquí. Ha quedat encara un dipòsit d'aliments, degut al degoteig que no ha deixat d'arribar, i que serveixen per a ajudes puntuals que van sortint.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada