2012-02-26

26 de febrer de 2012                                                         Nº.9       

DIUMENGE PRIMER DE QUARESMA

Missió Metròpolis per a la Nova Evangelització

 

El nostre bisbat participa aquesta Quaresma en la Missió Metròpolis. Es tracta d'unes actuacions conjuntes amb 11 grans ciutats europees, com Brussel·les, Frankfurt, París i altres, per promoure la nova evangelització. Les actuacions previstes inclouen les que ja fem a les parròquies, de manera que les complementen i les amplien amb convocatòries a nivell de tota la diòcesi. L'objectiu és que ajudin a redescobrir la urgència de viure l'evangeli i de fer-lo conèixer als batejats que s'han allunyat de l'Església i també a aquells que no coneixen Crist. Les dividim segons tres vessants de l'evangelització:

·      L'anunci de la paraula de Déu amb la promoció de l'evangeli de Sant Marc com a text originari de l'evangelització i que seguim en la litúrgia d'aquest any. Entre altres accions, se'n farà una lectura pública al Palau de la Música, una edició per distribuir entre familiars i amics i catequesis del bisbe per a catecúmens i joves. A la nostra parròquia el treballarem en les sessions de formació quaresmal.

·      El portar a la conversió. Es potencia la celebració comunitària del perdó a la catedral i arreu. Nosaltres tindrem la nostra i els preveres estem a la vostra disposició per facilitar-vos la confessió sacramental.

·      La concreció en la solidaritat. Es demana col·laborar amb Càritas: a nivell diocesà, amb el programa d'ajut als joves sense feina, i a la nostra parròquia, amb Folre, que està passant un moments difícils de supervivència, tant pel que fa a recursos com a voluntariat.

En el missatge de Quaresma, Benet XVI fa una crida a la responsabilitat de tots envers els germans, a cercar el seu bé. I no hi ha bé més gran que ajudar els altres a descobrir l'amor de Déu, manifestat en l'evangeli.

                                            En Acció

"Davant d'un món que exigeix dels cristians un testimoniatge renovat d'amor i fidelitat al Senyor, tothom ha de sentir la urgència de posar-se a competir en la caritat, en el servei i en les bones obres (He 6,10). Aquesta crida és especialment intensa en el temps sant de preparació per a la Pasqua."  

Benet XVI, Missatge Quaresma 2012

 

COL·LECTA PER A FOLRE

El cap de setmana passat vam recollir 752,50€ en la col·lecta destinada a Folre. Us demanem que feu tot el possible per col·laborar amb aquesta entitat que va sorgir de la nostra parròquia i que tant de bé fa.

 

FORMACIÓ QUARESMAL

El 29 de febrer a les 21h tenim la primera de les sessions de formació quaresmal que impartirà el  P. Agustí Borrell, professor de Bíblia a la Facultat de Teologia de Catalunya i pare provincial dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears. El tema d'aquestes sessions serà: L'evangeli de Marc en temps de nova evangelització. La següent sessió serà el 9 de març.

 

ESCOLA DE PREGÀRIA

Dijous vinent, dia 1, hi haurà aquest espai de pregària. Primer, a les 20h, celebrarem l'eucaristia amb les vespres i a continuació hi haurà pregària comunitària i personal amb l'exposició del Santíssim.

 

FESTA DE SANT JOSEP

El dissabte 17 de març a les 9 del vespre hi haurà el sopar de germanor. Ja us podeu inscriure a la sagristia o al despatx parroquial.

 

www.santjosepbadalona.org

A partir d'aquesta setmana hi trobareu un enllaç amb les Benedictines de Montserrat per trobar les lectures de la Paraula de Déu de cada dia per al temps de Quaresma.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada