2012-02-13

12 de febrer de 2012                                                         Nº.7       

DIUMENGE SISÈ DE DURANT L'ANY

CAMPANYA CONTRA LA FAM

Un cop més, com ja és costum, la nostra església diocesana destinarà la col·lecta d'aquest diumenge a la col·laborar amb «Mans Unides», una ONG catòlica de voluntaris que des de 1960 lluita contra la pobresa, la fam, la malnutrició, la malaltia, la falta d'ensenyament, el subdesenvolupament i totes les causes que se'n deriven. Per complir el seu objectiu Mans Unides finança projectes de desenvolupament als països del sud i realitza campanyes de sensibilització al nostre país.

Tots som conscients de la dramàtica situació que travessen nombroses famílies de la nostra ciutat, del nostre barri, però l'atur i el fantasma de la regressió econòmica no han de fer que ens desentenguem del destí dels desheretats de la història més enllà de les nostres fronteres. Ser conscients que el benestar d'uns pocs, el nostre, se sustenta en la misèria de molts és un exercici de sinceritat i de justícia al qual un cristià no pot renunciar.

La clara exhortació de Jesús: «Vaig tenir fam i em donàreu menjar, tenia set i em donàreu a beure, era foraster i em veu acollir, anava despullat i em veu vestir, malalt i em veu visitar, a la presó i em vinguéreu a veure (...). Allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu.» (Mt 25, 35-41) demana la nostra cooperació en la mesura del possible per alleujar el sofriment crònic que condemna milions d'éssers humans del Tercer Món a una vida sense esperança. Ens hi juguem la nostra pròpia vida!

Mn. José Fernando Campoy

                                            En Acció

PROJECTE DE DESENVOLUPAMENT DE MANS UNIDES

El que recollirem entre el «Sopar per la fam» i la col·lecta d’aquest diumenge anirà destinat a un projecte encomanat a la nostra zona, que es localitza en dues àrees del districte de Raisen, a l’estat de Madhya Pradesh de l'Índia. Consistirà en una sèrie d’accions de desenvolupament comunitari a 20 pobles rurals.

 

136a PASSADA DE SANT ANTONI ABAD

Com estava anunciada, es farà aquest diumenge. El recorregut s’iniciarà a l’avinguda de Salvador Espriu i acabarà davant el Museu. La benedicció serà a la plaça de la Plana a partir de les 12:30h.

 

CICLE D’ACTIVITATS FORMATIVES DE PASTORAL OBRERA

L'organitza l’equip de Pastoral Obrera de Badalona i Sant Adrià. La primera activitat consisteix en una aportació d’experiències i en un debat sobre el tema: El voluntariat, en crisi? Es farà aquest dilluns, 13 de febrer, de 19 a 21h a la nostra parròquia. Hi participarà Maria Fernández, responsable de Càritas de la nostra zona, voluntaris de Folre i d’altres entitats de Badalona.

 

PROGRAMA DE QUARESMA I DE SANT JOSEP

Estem enllestint el programa de Quaresma, que comença el 22 de febrer amb el dimecres de cendra. Guardeu-vos les següents dates: dues sessions de formació sobre Sant Marc a càrrec del  P. Agustí Borell els dies 29/2 i 9/3 a les 21 h; el sopar de germanor per S. Josep, el 17/3; el recés, el 24/3; el 55è aniversari de l’Aspirantat, el 25/3; i la celebració de la Penitència, el 3/4.

 

PELEGRINATGE DE L’HOSPITALITAT DE LA M. D. LOURDES

Ahir, en la festa de la M. D. Lourdes, vam anunciar els dos pelegrinatges d’aquest any de la delegació de Badalona amb autocar. El primer, del 28/6-2/7, i el segon, del 20-24/9. Animeu-vos a anar-hi com a pelegrins o hospitalaris amb el rector de Sant Josep.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada