2012-02-05

5 de febrer de 2012                                                            Nº.6       

DIUMENGE CINQUÈ DE DURANT L'ANY

L'ESPIRITUALITAT DE LA BONA SOGRA

Quan sentim parlar de les sogres a tots ens ve la imatge divertida dels acudits que les ironitzen i les deixen malament. Com a tot arreu, suposo que deu haver-hi de tot. Però, recordant una familiar meva, jo em vull referir a la bona sogra, que és la que ens pot donar una postura exemplar per a la nostra vida. És aquella que es preocupa perquè el matrimoni del fill o la filla vagi bé,  fa servei de pensió, restaurant o càtering, de cangur, de fer encàrrecs, de vetlladora o «guia espiritual» dels néts, i fa tot el que calgui per a aquest fi. Fins i tot és capaç d'apartar-se discretament quan veu que no hi ha bona relació amb la parella del fill o filla i la seva presència està entorpint les bones relacions entre ells. I és la que, en alguns casos,  veu amb pena com la part de la família dels consogres va guanyant pes i absorbeix quasi totalment les relacions amb el matrimoni. Aquesta és la bona sogra de l'evangeli d'aquest diumenge. En el context del l'època, ho té tot per ser una marginada social: és dona, vídua i malalta. El Senyor trenca totes les barreres socials: entra en l'àmbit de les dones i li dóna la mà i la fa llevar. Ens diu que es posà a servir-los a taula. El servei és la resposta clau a la crida i al seguiment del Senyor. A més, trencant el precepte del dissabte, es comporta com l'autèntica deixeble del Senyor: posa el servei a Déu i als germans per davant de tot.  Aquesta és l'espiritualitat de la bona sogra que ens deixa la paraula de Déu, la dels que serveixen amb humilitat i eficàcia, que no busquen lloances ni protagonismes sinó simplement que les coses vagin bé i hi hagi harmonia i pau allà on som cridats a pertànyer i a col·laborar. Tant de bo que tots fem igual, perquè serem autèntics deixebles del Senyor.

 

En Acció

CAMPANYA CONTRA LA FAM

El proper cap de setmana, del divendres 10 al diumenge 12, hi ha la Campanya contra la fam, que organitza Mans Unides. En la nostra parròquia, a més de col·laborar amb la col·lecta de les misses, us convoquem a participar al «Sopar de la fam» que hi haurà el divendres 10, a les 20:30h, a la sala de reunions de l'Aspirantat. El sopar consisteix en una trobada entorn un testimoni de cooperació amb el Tercer Món i en compartir una mica de pa amb oli i contribuir amb el que ens costaria un sopar a casa nostra o en un restaurant, segons les possibilitats de cadascú. El testimoni ens el donarà el nostre vicari, Mn. José Ramon Campoy, sobre la seva experiència africana. Serà una ocasió per compartir amb ell i poder reflexionar sobre aquesta situació del nostre món.

El que recollirem entre el «Sopar per la fam» i la col·lecta anirà destinat a un projecte encomanat a la nostra zona, que es localitza al centre de l'Índia, en dues àrees diferents del districte de Raisen, a l'estat de Madhya Pradesh. Es tracta de zones pobres i aïllades. El duu a terme l'organització RDSS (Rural Development Service Society), dirigida per la Congregació de les Carmelites de Maria i en col·laboració amb la Diòcesi de Satna. Consistirà en una sèrie d'accions de desenvolupament comunitari a 20 pobles rurals, com ara impulsar programes d'alfabetització i formació adequada per constituir organitzacions comunitàries capaces d'autogestionar-se. Se'n beneficiaran unes 11.500 persones amb un pressupost de 46.794€.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada