2012-01-28

29 de gener de 2012                                                          Nº.5       

DIUMENGE QUART DE DURANT L'ANY

        "La millor recepta contra l'estrès"   

                                                       

Aquesta setmana la Paraula de Déu sembla que ens fa una oferta d'autoajuda per millorar la nostra vida personal i viure més feliços. I és veritat, ens situa en el nostre estil de vida actual ple de neguits i angoixa i ens qüestiona el sentit de tot i sobre què fonamentem la nostra vida. Ho resumiria dient que ens presenta dos principis fonamentals per viure en pau i sense neguit, però que són complementaris i depenen l'un de l'altre.

El primer és el principi d'autoritat i ens situa des del mateix Senyor. Ell no repeteix i ensenya el que altres han dit, sinó que ensenya amb la seva vida i el que li surt del seu interior. Ell ensenya la Paraula de vida i la seva acció i la seva manera d'actuar és corresponen al que ensenya amb aquesta. El que diu i fa manifesta qui és ell. És per això que l'acció sobre l'esperit maligne manifesta que Jesús  és el Senyor, el Fill de Déu. Per tant, ens situa en la coherència i l'autenticitat de vida. Que el que diem i fem es correspongui amb el que vivim i portem en el cor.  

Però el segon principi, no menys important, el trobem explicitat en les tres lectures de diferents maneres. Li direm principi de comunió amb Déu. Aquesta és la font de l'autoritat de Jesús, de tot profeta i de cada creient. Posar en primer i únic lloc el que és de Déu i situar-lo amb ell en el centre del cor és la millor recepta que conec contra l'estrès. Ocupar-se de les coses del Senyor,  viure dedicat a ell, parlar i actuar en nom de Déu... és la millor manera de viure una vida equilibrada i plena, sense els neguits produïts per voler estar bé amb el món. I sempre amb la confiança que ell és el qui té tota l'autoritat i el poder sobre totes les coses i que, per tant, si estem amb ell no hem de témer res.

 

 

        

 

 

En Acció

CANDELERA I ESCOLA DE PREGÀRIA                     

 

La celebrem el dijous vinent, dia 2. A les misses hi haurà distribució i benedicció de candeles. Segons la tradició també és el dia en què es treuen els pessebres. També hi haurà l'Escola de Pregària amb les Vespres (19:45 h), missa i espai de pregària amb exposició del Santíssim.

 

 

BENEDICCIÓ DE LA IMATGE DEL BEAT MAURICI PROETA (19 Febrer)

Per anar-hi, hi haurà autocar Badalona-Castelló d'Empúries. Cost: 30 €. Inclou: viatge, visites i dinar. Inscripcions i informació, els mossens.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada