2012-01-15

15 de gener de 2012                                                         Nº.3

DIUMENGE SEGON DE DURANT L'ANY

"Veniu i ho veureu"

 

Hi ha una sospita del pensament modern que consisteix en creure que l'ésser humà ha de ser autònom i no dependre de ningú i menys de Déu. Ser plenament independents de Déu, per ser plenament lliures.

La proposta cristiana contradiu totalment aquest plantejament i el deixa com a erroni. Només amb Déu podem ser lliures i sentir-nos realitzats.

Aquest diumenge recordem la crida de Déu a estar amb Ell i caminar i viure amb Ell. Aquesta és l'experiència cristiana, l'essencial de la fe. Els que hem descobert el Senyor i anem amb Ell i seguim el seu camí, la nostra vida s'amplifica, creix i ens sentim plenament lliures. Jesucrist és la paraula clau de la nostra vida, la que dóna sentit i força al que fem i som. Perquè la fe no es viu sols al cap sinó que passa pel cor, passa per viure aquesta comunió amb el Senyor i no sentir-nos mai més buits i desemparats, sinó plens del que ens dóna vida i força per estimar com Ell ens estima.

Ell és senyalat com l'Anyell de Déu, aquell que ha mort en la creu com un esclau per a nosaltres, per alliberar-nos de l'esclavatge del pecat del món  i així fer la voluntat de Déu. Ell ens mostra com, servint i donant la vida per nosaltres, ha estat l'home més lliure i més autèntic per seguir els plans de Déu. Nosaltres, si el descobrim i anem amb Ell ens adonarem que només amb Ell podem ser lliures i veritables, perquè com més siguem de Déu, més som. Déu no esclavitza sinó que demana la nostra llibertat i ens vol com a fills ferms i realitzats, com  qualsevol pare i mare ho vol per als seus fills.

En Acció

JORNADA MUNDIAL DE LES MIGRACIONS

La celebrem aquest diumenge, 15 de gener, sota el lema: "La participació ens enriqueix. Som-hi!" El papa Benet XVI ens ha dirigit un missatge en què ens diu que el moment actual ofereix una crida a l'Església a acomplir una nova evangelització a través de les migracions. En concret se'ns convida a adonar-nos de la important aportació de les persones de diferents procedències i de la necessitat de la nostra acollida i solidaritat, respectant la diversitat i alhora amb la realitat que formem una mateixa família. El proper diumenge hi ha convocada una trobada sobre aquesta jornada organitzada pel col·lectiu "Caminem junts en la diversitat", Càritas i Pastoral Social de Barcelona. Es farà a la Parròquia de Santa Coloma de Gramenet. Des de les 10:30h es faran diferents actes de celebració i solidaris, fins a la tarda. Hi som tots convidats.

 

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

Des del dimecres 18 fins el dia 25 de gener se celebra aquesta setmana de pregària. S'organitzen diferents pregàries ecumèniques a les diferents parròquies i centres de cultes. Nosaltres tindrem aquesta intenció en les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana, i som convidats a la pregària ecumènica que tindrà lloc a l'Església Evangèlica Baptista del carrer Sagunt 99-101, el dijous 19 de gener a les 19:30 h.

 

FESTA DE SANT SEBASTIÀ

El proper divendres és la festa de Sant Sebastià, que és un dels patrons secundaris de Badalona i que històricament ha tingut molta influència en la vida i desenvolupament de la nostra ciutat. La parròquia de Sant Sebastià, a Pomar, ens convida a participar de la missa de festa major, que presidirà el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, a les 19:30 h.

 

AGRAÏMENT DEL SEMINARI

El Seminari Conciliar de Barcelona m'ha demanat que us transmeti el seu agraïment per tota la col·laboració i suport que cada any reben de nosaltres.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada