2012-01-22

22 de gener de 2012                                                         Nº.4

DIUMENGE TERCER DE DURANT L'ANY

“No podem deixar perdre l’oportunitat present”

Sembla una oferta publicitària d’un producte actual, però aquesta crida ens la fa Sant Pau en la paraula de Déu d’aquest diumenge.  Es tracta d’una crida a canviar de vida i a començar de nou. Les tres lectures d’aquest diumenge ens fan aquesta crida. Clar que no es tracta de canviar per canviar com fa molta gent que  segueix les modes, les tendències del moment o es deixa influir pel que diuen a la TV sense gaire reflexió personal. Tampoc es tracta de fer alguns esforços personals per quedar bé amb els familiars, els amics o amb Déu. Es tracta de canviar per obrir-se a una novetat que ens farà sentir-nos diferents i renovats.  L’evangeli de Sant marc ens situa en el centre del canvi: anar amb el Senyor per viure amb ell, per sentir com ell, per ser com ell. Veniu amb mi i us faré pescadors d’homes. Aquesta és l’oportunitat del temps present. Tornar a sentir aquest crida de manera nova per adonar-nos del que ha de canviar en la nostra vida per estar més amb el Senyor. I això es concreta en les nostres relacions personals, en la nostra vocació, en la nostra vida familiar, en la nostra vida eclesial, en el nostre compromís social... En plena setmana de pregària per la unitat del cristians, recordem les paraules que el Papa Benet XVI va dir en un acte ecumènic durant la visita que va fer a Alemanya el setembre passat: «No seran les tàctiques les que ens salvin, les que salvin el cristianisme, sinó una fe pensada i viscuda d’una manera nova, mitjançant la qual Crist i, amb ell, el Déu viu entri en el nostre món.» Aquesta és l’oferta que aquest diumenge sentim; és la millor, l'única que val la pena de prendre. No la deixem perdre.

 

En Acció

 

 

PASSADA DE SANT ANTONI ABAD

La passada de Sant Antoni Abad de Badalona serà el dia 12 de febrer; ja avisarem del recorregut i de l’horari que seguirà.

 

JORNADA DE LA INFÀNCIA MISSIONERA

Avui celebrem aquesta jornada arreu del món amb el lema: «Amb els infants d’Amèrica parlem de Jesús», segons el recorregut que es va fent pels cinc continents. Aquesta jornada anima els infants a ser missioners dels mateixos infants, així com dels més grans. En països del tercer món té molt d’èxit, cosa que fa que molts grups d’infants prenguin molt de protagonisme en l’acció evangelitzadora de les comunitats on es troben.

 

BEAT MAURICI PROETA PER Mn. LLUÍS CORTADA

Es tracta d’un llibre sobre la vida d’aquest beat, nascut a Castelló d’Empúries, que ha escrit el nostre diaca, Mn. Lluís Cortada.  Aquest beat va ser un frare agustí missioner que va viure a principis del segle XVI. Fou un gran impulsor de la paraula de Déu i la va predicar per tot Catalunya, Tunis i l’Alger. Els que vulgueu un exemplar el podeu demanar aquí a la sacristia al preu de 2 euros.

Al mateix temps, el proper 19 de febrer es beneirà una imatge del beat a Castelló d’Empúries. S’està preparant el viatge per participar en aquest acte. Els qui estigueu interessats ens aviseu als mossens.

 

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

Des del dimecres 18 fins al dia 25 de gener se celebra aquesta setmana de pregària. Nosaltres tenim aquesta intenció en les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada